Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς

Εκατοντάδες παιδιά, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, έλαβαν μέρος, είτε απλά παρακολούθησαν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα,  σε διάφορα σημεία της Αγριάς, στο πλαίσιο της Γιορτής Κούκλας που οργάνωσε το Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου και Θεάτρου Σκιών “Κουκλοπέδιο”.

Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς

Σημείο συνάντησης ήταν το Δημοτικό Γήπεδο Αγριάς «Γεώργιος Πασχαλίδης», όπου έγινε η έκθεση όλων των κατασκευών, που τα παιδιά ετοίμασαν τους τελευταίους δύο μήνες υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Εργαστηρίου, Σταυρούλας Μαστρογιάννη.

Περίπου 450 χάρτινες πεταλούδες, όχι μόνο πέταξαν ψηλά, αλλά βοήθησαν και τον δράκο να πετάξει, οδηγώντας μάλιστα, την μεγάλη κουκλο-παρέλαση που ακολούθησε στην παραλία της Αγριάς μέχρι τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ. 

Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς

Αφορμή και έμπνευση για τη δράση ήταν οι πλημμύρες του περασμένου χρόνου και οι καταστροφικές τους συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή. Το εργαστήρι “Κουκλοπέδιο” επέλεξε τη γλώσσα του κουκλοθέατρου για να «μεταμορφώσει» το ορμητικό ποτάμι σε κίνηση απαλή και τα άχρηστα χαρτόκουτα σε αέρινα φτερά.

Για να φθάσουν στο σημερινή αποτέλεσμα, προηγήθηκαν δύο μήνες συνεργασίας και συμμετοχής στην προετοιμασία, με εντατική δουλειά από παιδιά, γονείς, δασκάλους και εθελοντές βοηθούς όλων των ηλικιών. Το κάθε παιδί κατασκεύασε τη δική του γιγαντόκουκλα! Πάνω από τετρακόσιες πεταλούδες άνοιξαν έτσι, τα φτερά τους και “πλημμύρισαν” αυτή τη φορά τους δρόμους της Αγριάς με χρώματα και χαρά!

Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς και στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων του 1ου και 2ου Δημοτικού Αγριάς, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, τα Νηπιαγωγεία Άνω και Κάτω Λεχωνίων, η Β’ και Γ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων, η Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αγριάς, το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Βόλου και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμος Βόλου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Θησέας» και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς συνέβαλαν με ποικίλους τρόπους στην υλοποίησή της. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η παιδαγωγός και υπεύθυνη των Δημιουργικών Εργαστηρίων για Παιδιά του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς, Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς
Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς
Γιορτή Κούκλας: Πλημμύρισε με χρώμα και χαρά η παραλία της Αγριάς
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος