Γαβρόγλου – Ζωγραφάκη σε διαδικτυκή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την Παιδεία

Με βασικούς εισηγητές τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και του τμήματος Παιδείας του κόμματος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους τοπικών εκπαιδευτικών φορέων και εκπροσώπων φοιτητικών συλλογικοτήτων, που ανέδειξαν βασικά ζητήματα, που αφορούν και τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις στο πλαίσιο της συζήτησης.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Συλλογών των ΕΔΙΠ, των Συμβασιούχων Διδασκόντων ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ και των καθηγητών (ΕΣΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Ένωσης Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και ο διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι ομιλητές, αφού άκουσαν τις παρεμβάσεις, τόνισαν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο χώρο της Παιδείας, αναφέρθηκαν στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Παιδεία, ενώ δεσμεύτηκαν για ενσωμάτωση των προτάσεων, που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων, στη συζήτηση για τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. “βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός συνολικού προγράμματος με ριζοσπαστικό και προοδευτικό πρόσημο, σε συζήτηση με τις κοινωνικές δυνάμεις και με επίκεντρο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που πλήττεται πολύπλευρα από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος