Γ. Ζαφείρης: Στα ύψη το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχείων λόγω ανατιμήσεων

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ενόψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου, όχι τόσο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, που εκτινάσσει στα ύψη το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων, καθιστώντας το – σε πολλές περιπτώσεις – δυσβάσταχτο.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, προσθέτοντας πως το θέμα θα τεθεί στη σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, συνοδευόμενο με το αίτημα προς το νέο αρμόδιο υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια για πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων των ξενοδοχείων.

Όπως επισήμανε ο κ. Ζαφείρης, οι τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Μαγνησία, παραμένουν σταθερές την τελευταία δεκαετία και ούτε τώρα, οι ξενοδόχοι προτίθενται να προβούν σε αυξήσεις, για αυτό και ζητούν μέτρα στήριξης ώστε να αντεπεξέλθουν και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, θέτει θέμα μισθολογικού κόστους, χαρακτηρίζοντάς το δυσβάσταχτο και διευκρινίζοντας πως, σε καμιά περίπτωση δεν ζητούν μειώσεις μισθών, παρά μείωση του τεράστιου ασφαλιστικού κόστους.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας,  ζητά να ξεκαθαρίσει το θέμα διεξαγωγής συνεδρίων και εκδηλώσεων στους χώρους των ξενοδοχείων σε σχέση με τα μέτρα κατά του covid, ώστε να μπορέσει να γίνει προγραμματισμός. Για την ώρα – όπως είπε – μόνο για τα συνέδρια ανακοινώθηκε ότι οι πληρότητες θα είναι στο 80% της χωρητικότητας των αιθουσών, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τί μέλλει γενέσθαι με τις λοιπές εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος