Γ. Γεωργαντάς σε Ζ. Μακρή: «Ναι στην κατά περίπτωση, τεκμηριωμένη ενίσχυση των παραγωγών της Μαγνησίας»

Συνεργασία για ενημέρωση είχε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά για την επέκταση της ενίσχυσης ώστε να καλύπτει και τις ζημίες των παραγωγών της Μαγνησίας (μηλοπαραγωγούς, αχλαδοπαραγωγούς κ.λπ). Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε σχετική ανακοίνωση του Υπουργού για τους μηλοπαραγωγούς του Ν. Λάρισας, που θα  λάβουν  300 ευρώ ανά στρέμμα, μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

Ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε την Υφυπουργό ότι δεν υφίσταται κανενός είδους γεωγραφική διάκριση μεταξύ των παραγωγών. Αντιθέτως, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζουν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί, ανά την επικράτεια και, συνεπώς, και για την Μαγνησία και, αναλόγως και κατά  περίπτωση, η ενίσχυση αυτή θα επεκταθεί και στους πληγέντες αγρότες του νομού μας, μετά από σχετική τεκμηρίωση. Σημειώνεται, εκ νέου, ότι  οι ενισχύσεις αυτές δεν εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στους μηλοπαραγωγούς αλλά  επιλέξιμοι μπορούν να είναι και οι παραγωγοί άλλων προϊόντων,  όπως π.χ. αχλαδοπαραγωγοί.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ενημέρωση αλλά και για τις διασαφηνίσεις δήλωσε: «Κατανοώ το εύλογο ενδιαφέρον των μηλοπαραγωγών της Μαγνησίας αλλά και των υπολοίπων παραγωγών και παρακολουθώ, στενά, την εξέλιξή του. Άλλωστε, ήμουν η μόνη βουλευτής του Νομού Μαγνησίας, που μαζί με άλλους συναδέλφους οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ.  Γεωργαντάς με διαβεβαίωσε, σήμερα, ότι δεν υφίσταται καμία διακριτική μεταχείριση για τους μηλοπαραγωγούς και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, ανάλογα με την περίπτωση, η ενίσχυση θα επεκταθεί και στους αγροτοπαραγωγούς του νομού μας. Συνεχίζω να στηρίζω το δίκαιο αίτημα των παραγωγών, πάντα σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία, για τον συντονισμό των ενεργειών μας».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος