Φωτογραφική έκθεση για τη Γερμανική κατοχή

Array
Παρουσιάστηκε από τον Στ. Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο –
Φωτογραφική έκθεση, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ, από μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου, ενώ θα φιλοξενηθεί στην επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ La petit cantine μέχρι την Κυριακή. Πρόκειται για την έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και έκανε παρέμβαση μέσω skype.
Φωτογραφική έκθεση για τη Γερμανική κατοχή
Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης αποτυπώνει τη γενοκτονία ενός λαού, δεδομένου ότι 60.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την πείνα, την περίοδο της κατοχής, μόνο στην Αθήνα.
Ο Νίκος Ιωαννίδης διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, δήλωσε ότι το σχολείο αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά την έκθεση φωτογραφικού υλικού που δημοσιοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην ευρωβουλή και παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το Δήμο Βριλησσίων σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα.
Φωτογραφική έκθεση για τη Γερμανική κατοχή
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευση της εκδήλωσης δεν είναι απλά η αναπαραγωγή μιας μνήμης για τα ιστορικά αυτά γεγονότα, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα παιδιά, για ένα θέμα που είναι ακόμα επίκαιρο και ζωντανό.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος