Φωτογραφική έκθεση για τη Γερμανική κατοχή

Από το 4ο Λύκειο Βόλου

Παρουσιάστηκε από τον Στ. Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο –
Φωτογραφική έκθεση, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ, από μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου, ενώ θα φιλοξενηθεί στην επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ La petit cantine μέχρι την Κυριακή. Πρόκειται για την έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και έκανε παρέμβαση μέσω skype.
Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης αποτυπώνει τη γενοκτονία ενός λαού, δεδομένου ότι 60.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την πείνα, την περίοδο της κατοχής, μόνο στην Αθήνα.
Ο Νίκος Ιωαννίδης διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, δήλωσε ότι το σχολείο αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά την έκθεση φωτογραφικού υλικού που δημοσιοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην ευρωβουλή και παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το Δήμο Βριλησσίων σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευση της εκδήλωσης δεν είναι απλά η αναπαραγωγή μιας μνήμης για τα ιστορικά αυτά γεγονότα, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα παιδιά, για ένα θέμα που είναι ακόμα επίκαιρο και ζωντανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ