Ευθ. Τσάμης: Κριτική για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Βόλου – “Λείπει η ενσυναίσθηση”

«Είναι κοινωνική αναλγησία να γλεντάς όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί συνάνθρωποι γύρω σου από κορωναϊό». Με τη δήλωση αυτή, μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζει τη χθεσινή εκδήλωση έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον Δήμο Βόλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης.

Να θυμίσουμε πως, δύο μέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε καλέσει τη δημοτική αρχή, να περιοριστούν ή ακόμη και να αναβληθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη στην περίπτωση που το ενδεχόμενο αυτό επαληθευθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάμης αναφέρει τα εξής:

«Αυτό που λείπει και ενοχλεί στην περίπτωση που κάποιοι γλεντούν, ενώ δίπλα τους υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και πένθος από την Πανδημία, είναι η λέξη ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ… Και φυσικά είναι κατανοητή η ανάγκη για διασκέδαση και γλέντι, ιδίως όταν ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Είναι όμως απαραίτητο αυτό να γίνεται με σεβασμό και συμπάθεια προς τον διπλανό μας που πιθανώς πάσχει η που βιώνει πένθος για απώλεια αγαπημένων του προσώπων. Και στην περιοχή μας, όπως είναι γνωστό χάσαμε 440 ανθρώπους από κορωναϊό σε έναν χρόνο. Διαφορετικά αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι εγωκεντρική και χαρακτηρίζεται από αναλγησία, απάθεια και ξετσιπωσιά. Και αυτό δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζει την κοινωνία. Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά σε μια Δημοτική αρχή που θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για την πιθανή διασπορά και την έκρηξη της Πανδημίας που μπορεί να παρατηρηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας από το γλέντι που οργάνωσε με αφορμή την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η περίοδος που ζούμε απαιτεί να έχουμε αλληλεγγύη και έγνοια για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πειθαρχημένοι. Απαιτεί περισυλλογή και όχι ξεσαλώματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος