Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Φορείς, συνδικάτα, σωματεία, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με συγκεντρώσεις, πορείες, καταθέσεις στεφάνων, τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Καρδίτσα. Στο επίκεντρο, τα εργασιακά νομοσχέδια, οι εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η ακρίβεια αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην ΚαρδίτσαΣτις 10.00 το πρωί φορείς και σωματεία συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στην πλατεία Δικαστηρίων με κατάθεση στεφάνων. Στις ομιλίες μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι “οι εργαζόμενοι μαζί και μέσα στα συνδικάτα, αγωνίζονται για υγεία, ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές Κατακτήσεις”.

Όπως υποστήριξαν οι ομιλητές, “η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προχωρώντας στην κατάργηση του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων προώθηκε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και του ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία”. Στις διεκδικήσεις κυρίαρχο το αίτημα για αυξήσεις, “για μια ζωή με αξιοπρέπεια”.

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Στις 10.30 ακολούθησε η απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με Σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με άλλα συνδικάτα και σωματεία, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Παρόντες και οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, αλλά και εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, της ΕΟΑΣΚ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας, του συνδικάτου οικοδόμων.

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες στη διάρκεια των οποίων επισημάνθηκε ότι ο λαός πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με σκληρή φορολογία, τονίζοντας ότι “η μόνη επιλογή είναι η συλλογική οργανωμένη δράση για τη διεκδίκηση και υλοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών”.

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα
Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε μουσικά από το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων.

Στην κεντρική πλατεία, σε άλλο σημείο συγκεντρώθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ (μ-λ).Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Στις 11 στην πλατεία Παυσίλυπου έγινε συγκέντρωση του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία: “Παλεύουμε για την οικοδόμηση ανεξάρτητου από τους αστικούς θεσμούς εργατικό κίνημα. Με όπλο την απεργία και την ανυπακοή, μπορούμε να συγκροτήσουμε τη μόνη πραγματική απειλή για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ανέφεραν οι ομιλητές.

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Καρδίτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος