Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2025, στη Δράκεια Πηλίου επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των 118 κατοίκων του χωριού που σφαγιάστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 18 Δεκεμβρίου 1943. Η Δράκεια, χαρακτηρισμένη ως μαρτυρικό χωριό, αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά σύμβολα της ναζιστικής θηριωδίας επί ελληνικού εδάφους.

Στην τελετή παρέστη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι τίμησαν με σεβασμό και σιωπή τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε δήλωση, τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της συλλογικής ευθύνης. Όπως ανέφερε, «η σφαγή της Δράκειας αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα της ναζιστικής θηριωδίας επί ελληνικού εδάφους και είναι χρέος όλων μας να διατηρήσουμε στη συλλογική μνήμη αυτή τη θηριωδία, ως ισχυρό κίνητρο για συνεχή αγώνα για την αποτροπή κάθε πολεμικής βίας και μισαλλοδοξίας».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος