Επαναλειτουργεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, η λειτουργία του Μουσείου της Πόλης του Βόλου ύστερα από διάστημα 6 μηνών περίπου, που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την covid-19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 – 13.30, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 21.00, Δευτέρα κλειστό.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2421029878, mail museum.volos@gmail.com

Επαναλειτουργεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Στο Μουσείο της Πόλης λειτουργεί η μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους 2 ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Επίσης, την Τετάρτη 12 Μαΐου στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου ξεκινά η έκθεση «Μουσείο της Πόλης του Βόλου: Φωτογραφικές εντυπώσεις». Πρόκειται για φωτογραφική έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των Μουσείων, έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος