Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

Για ακόμη μία χρονιά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου περιλαμβάνονται πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις και δραστηριότητες που έχουν σκοπό όχι μόνο να διασκεδάσουν τα παιδιά και όλη την οικογένεια, αλλά και να τους μυήσουν στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο – Μανδηλαρά & Σταδίου) και ώρα 12:30, παρουσιάζεται η παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάτζαροι», από το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Φιλιππίδη. Η είσοδος για το κοινό είναι 2 € (Covid Free).

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»  (Κουμουνδούρου με Ιάσονος) και ώρα 18:00, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς από το Θεατρικό Εργαστήρι του Τμήματος Θεάτρου της Δ/νσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Δακτυλά. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Είσοδος 2€ (CovidFree). Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Νικολάου και ώρα 17:30, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μικροί και μεγάλοι.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»  (Κουμουνδούρου με Ιάσονος) και ώρα 18:00 θα παρουσιαστεί μία μαγική χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη απίθανα ταχυδακτυλουργικά για μικρούς και μεγάλους από την ομάδα Magello Show  με είσοδο 2 € (Covid Free).

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου  στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»  (Κουμουνδούρου με Ιάσονος) και ώρα 17:30 θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση αφήγησης «Τα ξωτικά η Χρυσαφένια και το όνειρο του Γιάννη», με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά, με παραδοσιακή μουσική και κάλαντα Χριστουγέννων και του νέου χρόνου! Αφήγηση και επιμέλεια κειμένων: Ροδάνθη Δημητρέση. Τραγούδι: Έλσα Μουρατίδου. Μουσική: Onur Senturk. Με την υποστήριξη της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας. Η γενική είσοδος είναι 2 € (Covid Free).

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και την διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με πιστοποιητικό αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δ/νσης Πολιτισμού 2421082870.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος