Ένταση για την μεταστέγαση του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου

Ένταση επικράτησε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατά τη συζήτηση του θέματος της μεταστέγασης του 35ου Νηπιαγωγείου, στα Αϊβαλιώτικα, σε ισόγειο κτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, επί των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην μεταστέγαση αυτή, ζητώντας να παραμείνει στο 28ο Δημοτικό Σχολείο όπου συστεγάζεται σήμερα. Μάλιστα οι γονείς εξέφρασαν αμφιβολίες για τη νομιμότητα της επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα αυτό, καθώς και για την καταλληλότητα του αύλειου χώρου στο νέο σχολείο.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μποντού –Τοκαλή επισήμανε ότι ο χώρος που στεγάζονταν το 35ο Νηπιαγωγείο ήταν ακατάλληλος, καθώς και ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν υπάρχει θέμα παράνομης απόφασης.

Να σημειωθεί ότι, τα στοιχεία για τη σύνθεση της Επιτροπής αμφισβήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Κώστας Γαργάλας, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης, στο γεγονός ότι τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο εν λόγω σχολείο, θα πρέπει να διασχίζουν την εθνική οδό.

Τελικά, η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου εγκρίθηκε με ψήφους της πλειοψηφίας της μείζονος και της α’ ελάσσονος μειοψηφιών και αρνητική της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, της ΛΑΣ και των ανεξάρτητων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος