Ένωση Υποβρύχιων Αλιέων: Η θανάτωση του «Κωστή» δεν είναι έργο υποβρύχιου αλιέα

Την καταδίκη του αποτρόπαιου γεγονότος της θανάτωσης της φώκιας μασκότ, του είδους Monachus monachus , στο  Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, γνωστής σε όλους ως «Κωστής», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ερασιτεχνών Υποβρυχίων Αλιέων «Γλαύκος», υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για δράση υποβρύχιου αλιέα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής: «Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε για τη δολοφονία της προστατευόμενης φώκιας της Αλοννήσου με το όνομα «Κωστής» από διαμπερές τραύμα το οποίο προκλήθηκε από βέργα ψαροντούφεκου.

Η ΕΕΥΑ ΓΛΑΥΚΟΣ και όλη η κοινότητα των ερασιτεχνών υποβρυχίων αλιέων, καταδικάζει  σύσσωμα το αποτρόπαιο αυτό γεγονός.

Ύστερα από επικοινωνία μας με τις αρμόδιες οργανώσεις προστασίας της μεσογειακής φώκιας, στις οποίες εκφράσαμε την υποστήριξή μας, λάβαμε περαιτέρω πληροφόρηση για κάποιες λεπτομέρειες του συμβάντος. Η πληροφόρηση αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς όλων μας πως δεν πρόκειται για δράση υποβρύχιου αλιέα για τους εξής λόγους:

  • Πρώτον, ο Ερασιτέχνης Υποβρύχιος αλιέας δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από ένα τέτοιο γεγονός, αντίθετα με άλλους αλιείς.
  • Δεύτερον, το γεγονός αυτό συνέβη σε περιοχή της Αλοννήσου, όπου η διενέργεια της υποβρύχιας αλιείας είναι απαγορευμένη.
  • Τρίτον, το διαμπερές τραύμα που αποδείχθηκε ως αιτία θανάτου, είχε σημείο εισόδου στη ραχιαία περιοχή και εξόδου στην κοιλιακή.  Σχεδόν με βεβαιότητα μπορούμε να μιλήσουμε για τουφεκιά από την επιφάνεια. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι η δύναμη που απελευθερώνει η βολή από ψαροντούφεκο εκτός νερού, είναι πολλαπλάσια αυτής εντός νερού και μπόρεσε η βέργα να διαπεράσει το ογκώδες θηλαστικό.

Τέλος, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ανεχτούμε καμία  αναπαραγωγή/αναδημοσίευση της αποτρόπαιας αυτής πράξης, συσχετιζόμενης – υπονενοημένης  με δράση υποβρύχιου αλιέα ( ψαροντουφεκά )».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος