Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας: «Άφησαν «γυμνές» τις Β. Σποράδες από προσωπικό»

Το γεγονός ότι στα νησιά των Βορείων Σποράδων δεν τοποθετείται κανείς από τους νέους αποφοίτους της Σχολής Λιμενοφυλάκων παρά τις μεγάλες ανάγκες στελέχωσης που υπάρχουν, καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη τονίζοντας ότι “στην εκλογική του περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Σητεία, θα τοποθετηθούν τέσσερις νέοι λιμενοφύλακες”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «… Δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο ΥΝΑΝΠ κ. σε συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στον Ν. Μαγνησίας αλλά απαντώντας και σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με την ενίσχυση των Β.Σποράδων τόνισε πως ήταν στις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η τοποθέτηση νέων στελεχών στα νησιά μας. Η Αλόννησος που εδώ και πολλά έτη λειτουργεί σε οριακά επίπεδα υποστελέχωσης με τα στελέχη του να μην έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες άδειες ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Σκόπελος με το προσωπικό της να  καλύπτει με υπερεργασία την τουριστική κίνηση σε 4 λιμάνια. Παράλληλα το πλήρωμα του ΠΛΣ 169 ενισχύει τον αγώνα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Ανατολικό Αιγαίο για το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ καθημερινή είναι η μετακίνηση του ασθενοφόρου σκάφους από τις Β. Σποράδες στον Βόλο σώζοντας δεκάδες συνανθρώπων μας που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας. Η Σκιάθος που εδώ και πολλά έτη απογυμνώνεται, χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στήριξης του τουρισμού στη χώρα μας με εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών να την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Β.Σποράδες περιμένουν την έλευση συναδέλφων εδώ και έτη όχι μόνο για να ενισχύσουν τα νησιά αλλά και για να μπορέσουν κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούν οι ίδιοι και να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους αφού υπάρχουν περιπτώσεις μέχρι και με δεκαετή παραμονή σε αυτά… Τέλος αυτοί που αρκέστηκαν στις υποσχέσεις και στις φωτογραφίες με τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη θα πρέπει να αναλογιστούν που τα τελευταία έτη η κατάσταση των υπηρετούντων στις Β. Σποράδες πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος