Ενημερωτική δράση για την θαλασσαιμία και την αιμοδοσία στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ενημερωτική δράση στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με θέμα τη θαλασσαιμία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου, με στόχο την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τη θαλασσαιμία, αλλά και την καλλιέργεια κουλτούρας εθελοντικής αιμοδοσίας από μικρή ηλικία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από θαλασσαιμία και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, απευθύνοντας ερωτήσεις στην πρόεδρο του Συλλόγου, Δέσποινα Λουκάκη, και στην αντιπρόεδρο, Παναγιώτα Ταταρίδου.

Ενημερωτική δράση για την θαλασσαιμία και την αιμοδοσία στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν επίσης οι βασικές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, καθώς και τα σημαντικά οφέλη της αιμοδοσίας τόσο για τον ίδιο τον αιμοδότη, όσο και για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Σιδέρη, Επισκέπτρια Υγείας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος