ΕΚΒ: Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση

«Θεσμικό εγγυητή επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών»  χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το ΕΚΒ, καταδικάζοντας παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, την απόπειρα της εταιρείας e-food να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων εργαζομένων της.

Συγκεριμένα, στην ανακοίνωση του ΕΚΒ αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταδικάζει το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της εταιρείας e-food,  προς τους διανομείς εργαζόμενους, με το οποίο κι επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τους, αποσκοπώντας, μέσα από τη νέα δουλεμπορική τους σχέση εργασίας, να απαλλαγεί από τα εργατικά και ασφαλιστικά τους «βαρίδια»!

Δυστυχώς, η πρόσφατη, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, αλλαγή του εργασιακού Νόμου από τον κ. Χατζηδάκη, και η πρόβλεψη (!) μέσω των άρθρων του, παρόμοιων «νόμιμων» εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όχι μόνον ενθαρρύνει τέτοιες απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συμπεριφορές, αλλά και καθιστά την κυβέρνηση «θεσμικό εγγυητή», για να επαναληφθούν και από άλλους αδίστακτους εργοδότες στο μέλλον.

Θέτουμε την κυβέρνηση προ των σοβαρότατων ευθυνών της, προειδοποιώντας την να πάψει να χρησιμοποιεί «λαγούς», για την νοσηρή στρέβλωση των κριτηρίων παραγωγικότητας και για την εντατικοποίηση της δουλείας, με θύματα τους εργαζόμενους.

Ένα ακόμη «συγγνώμη» από την πλευρά της δεν φθάνει. Την καλούμε εμπράκτως και θεσμικώς να αποθαρρύνει την κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου, κάτι που, για να γίνει, όμως, χρειάζεται η ίδια η ηθική αυτουργός να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που πρόσφατα –και για τους λόγους αυτούς– ψήφισε.

Αν δεν το κάνει, οι εργαζόμενοι έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να το ακυρώσουν στην πράξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος