Εκτεταμένες κλοπές υδρομετρητών καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ – Κίνδυνος διακοπής νερού στα νοικοκυριά

Αύξηση κλοπών υδρομετρητών από φρεάτια της περιοχής παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, όπως καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες αφαιρούν τα ρολόγια, πιθανότατα για πώληση ως ορείχαλκο, με σοβαρές συνέπειες για τα νοικοκυριά.

Η κλοπή υδρομετρητή προκαλεί άμεση διακοπή υδροδότησης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και καταστρέφοντας συνθήκες διαβίωσης, όπως τη θέρμανση και τη λειτουργία οικιακών συσκευών. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΜΒ υφίσταται οικονομική ζημία, καθώς απαιτείται αντικατάσταση του υδρομετρητή και χάνεται η καταγραφή της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού.

Η υπηρεσία έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και καλεί τους πολίτες που αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά να επικοινωνούν αμέσως στο τηλεφωνικό κέντρο 24210 55555, για να εντοπιστούν οι δράστες. Η ΔΕΥΑΜΒ υπενθυμίζει ότι η προστασία του δημόσιου αγαθού του νερού είναι υπόθεση όλων μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος