Εκκρεμεί από το 2017 η εκδίκαση των επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό – Παραπέμπονται περίπου 40 άτομα

Τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το 2017, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που διοργανώθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ ότι ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του φοιτητή, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με το νεαρό που απαθανατίζεται να κραδαίνει μαχαίρι στα επεισόδια του 2017, εντούτοις οι εικόνες του τελικού της «ντροπής», όπως έμεινε στην ιστορία ο ποδοσφαιρικός αγώνας της 6ης Μαΐου 2017, έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η «γάγγραινα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα «οπαδική βία», όχι μόνο δεν ξεριζώνεται, αλλά θεριεύει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και παρά τον συσχετισμό που αρχικά υπήρξε, ο νεαρός μαχαιροβγάλτης του Πανθεσσαλικού δεν είναι μεν, το ίδιο πρόσωπο με τον 23χρονο συλληφθέντα, είναι όμως μεταξύ των 40 περίπου ατόμων που ταυτοποιήθηκαν τότε ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν δεκάδες άτομα στα Νοσοκομεία τραυματισμένα και μόνο από τύχη δεν οδήγησαν σε θάνατο ανθρώπου ή και ανθρώπων. Μεταξύ των ατόμων που παραπέμπονται σε δίκη περιλαμβάνονται και οι τέσσερις συλληφθέντες τη βραδιά των επεισοδίων, ενώ για τους υπόλοιπους ακολουθήθηκε η διαδικασία της έρευνας και ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, η δικογραφία που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Βόλου με τη συνδρομή και της Ασφάλειας Αθλητικής Βίας, περιλαμβάνει περίπου 40 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, η πλειοψηφία των οποίων διώκεται για αδικήματα σχετικά με την αθλητική βία, ενώ σε ένα μόνο άτομο έχει ασκηθεί δίωξη και για οπλοφορία (μαχαίρι).

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά, η εκδίκαση της υπόθεσης των σοβαρότατων επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό έχει λάβει ήδη δύο αναβολές και είναι άγνωστο πότε θα καταστεί εφικτό να εκδικαστεί, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των κωλυμάτων που επικαλούνται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος