Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του 2ou Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου γνωρίζουν το νησί της Σκιάθου

Μαγεμένοι δήλωσαν οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του ομίλου δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου, που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της φιλολόγου Σοφίας Κανταράκη. Στην ομάδα των νέων «δημοσιογράφων» συμμετέχουν 26 μαθητές κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, που αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκονται στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Η κ. Κανταράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ορμώμενη από τη θεματολογία του διδακτορικού που εκπονεί, «Τύπος και Εκπαίδευση», σκέφθηκε να δημιουργήσει έναν όμιλο δημοσιογραφίας. Οι όμιλοι αντιστοιχούν στα παλιά περιβαλλοντικά προγράμματα. «Έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία και στόχο έχουν την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλήσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών μας σε μία πλούσια θεματολογία. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων, αξιοποιούνται σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο του ομίλου θα συνεργαστούμε με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α.», σημειώνει.

Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του 2ou Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου γνωρίζουν το νησί της Σκιάθου

Όπως εξήγησε τα παιδιά ανέδειξαν θέματα, που τους απασχολούν, από την ενδοσχολική βία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τα διάφορα επαγγέλματα, αλλά και ό,τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον και προέρχεται τόσο από την κοινωνική τους ζωή, όσο και αυτή μέσα από το κινητό τους, στον ψηφιακό κόσμο.

Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του 2ou Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου γνωρίζουν το νησί της Σκιάθου

Οι συναντήσεις γίνονται για ένα δίωρο την εβδομάδα εκτός του ωραρίου του σχολείου. Κάθε φορά θα έχουμε έναν καλεσμένο που θα μιλά για ένα θέμα που ενδιαφέρει και είναι ειδικός και στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να του κάνουν ερωτήσεις. Όλα αυτά θα τα καταγράφουν με το δικό τους τρόπο», επισημαίνει η κ. Κανταράκη. Επιπλέον ανέφερε, ότι στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων τα παιδιά τα επισκεφθούν τους χώρους που εκδίδονται οι τοπικές εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής. Έχει δε ήδη εξασφαλιστεί η συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διαθέτει και σχετικό πρόγραμμα.

Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του 2ou Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου γνωρίζουν το νησί της Σκιάθου

Η σχολική εφημερίδα η περιοδικό που θα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων θα “στηθεί” ηλεκτρονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος