Εκδήλωση παρουσίασης του νέου συλλογικού τόμου “Μικρασιάτες έμποροι και επαγγελματίες”

Η Πολιτιστκή Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ”ΊΩΝΕΣ” πιστή στη διαφύλαξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών πατέρων τους, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της “Μικρασιατικά 2022″ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Μικρασιάτες  Έμποροι  και Επαγγελματίες”, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώρα 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Δύο εισηγητές  ο κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης , καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και η κ. Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας θα παρουσιάσουν αντιστοίχως τα θέματα  “Η Μικρασιατική οικονομία μέχρι το 1921″ και “Πρόσφυγες έμποροι και επαγγελματίες στη νέα πατρίδα”.

Στη συνέχεια  θα προβληθεί  ψηφιακή αφήγηση με τίτλο ‘’Μικρασιάτες Έμποροι και Επαγγελματίες’’ σε επιμέλεια της προέδρου της Εστίας, Αργυρώς Μάμαλη-Κοπάνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και ο νέος συλλογικός  τόμος “Μικρασιάτες Έμποροι και Επαγγελματίες Νέας Ιωνίας και Βόλου”, που αφιερώνεται  στους εμπόρους και επαγγελματίες  με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες, που ανέπτυξαν δραστηριότητα στην περιοχή της  Νέας Ιωνίας και του Βόλου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν  τόσο η πρόεδρος Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου   όσο και η αντιπρόεδρος της Εστίας, Νίτσα Μεντεκίδου.

Την παρουσίαση θα  συντονίσει ο Αντώνης Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και  μέλος της Εστίας.

Παράλληλα στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού όπου θα παρουσιαστούν  γνωστές εμπορικές οικογένειες της περιοχής μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος