Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τους Ahepa Chapter HJ-13 «Αργοναύτες» Βόλου

Η αισιόδοξη διαπίστωση ότι ο καρκίνος του μαστού, ο οποίος είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών, είναι θεραπεύσιμος, εφόσον ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο, επισημάνθηκε από τους ομιλητές της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε το Τμήμα Ahepa Chapter HJ-13 «Αργοναύτες» Βόλου, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, με κεντρικό ομιλητή και συντονιστή τον Βουλευτή Μαγνησίας, χειρουργό, κ. Αθανάσιο Λιούπη.

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τους Ahepa Chapter HJ-13 «Αργοναύτες» Βόλου

Τονίστηκε ακόμη, πως ο συστηματικός έλεγχος, οι ετήσιες προληπτικές εξετάσεις και η τακτική αυτοεξέταση είναι τα μέσα για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.   

Μετά τις ομιλίες τους, οι ομιλητές απάντησαν σε ειδικότερα ερωτήματα που τους τέθηκαν, συνεπικο μαστούυρούμενοι από τις  κ.κ. Βούλα Γκαμπλιά και Σοφία Ιωάννου, οι οποίες μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που συγκεντρώθηκε για να ενημερωθεί για το μείζον, αυτό, ιατρικό, αλλά και κοινωνικό θέμα, το οποίο απασχολεί εκατομμύρια γυναικών σε όλο το κόσμο.    

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τους Ahepa Chapter HJ-13 «Αργοναύτες» Βόλου

Να σημειωθεί πως του σκέλους των ομιλιών είχε προηγηθεί η ενημέρωση όλων, όσοι επιθυμούσαν πάνω στο ενδεδειγμένο τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού. 

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με Ομιλητές Επιστήμονες όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων με τον καρκίνο του μαστού, οι οποίοι μίλησαν και κάλυψαν το σημαντικό, αυτό, θέμα.

Ειδικότερα, ομιλητές ήταν οι:  

?. Λιούπης Αθανάσιος  – Χειρουργός, Βουλευτής Μαγνησίας. 

?. Κυριαζής Ιωάννης  – Βιολόγος PhD, Μεταδιδακτορικού συνεργάτης Τμημάτων Ιατρικής, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Παν. Θεσσαλίας, Υπεύθυνος εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Κλινική Άνασσα. 

?. Μπαμίχα Αθανασία  – MD MSc, Επιμελήτρια Β´ Χειρουργικής Κλινικής ΓΝ Βόλου Αχιλλοπούλειο.  

?. Κουζιώκα Ειρήνη  – Επιμελήτρια Α’ Ακτινοδιαγνωστικής Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο.  

?. Λούτσος Παναγιώτης  – Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος.  

?. Γιοβάνη Μπέη Αγγελική  – Γενικός Χειρουργός M.S.c , Εξειδίκευση σε Λαπαροσκοπική χειρουργική και Νοσογόνο Παχυσαρκία , Επιστημονικά Υπεύθυνη Χειρουργικού Τμήματος Κλινικής ΆΝΑΣΣΑ.  

?. Βούλγαρης Ευάγγελος  – Παθολόγος Ογκολόγος, Διδάκτορας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δντης Ογκολογικού Τμήματος 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας  

?. Σιμοπούλου Φωτεινή  – Αντινοθεραπευτής Ογκολόγος Επιστημονικά Υπευθυνη Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.  

?. Πάντζιου Αικατερίνη  – Κλινική Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  

 

     

  

  

     

  

  

     

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος