Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Βόλο

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.
Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο. Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί στην Αθήνα ο καθιερωμένος Περίπατος Βιβλίου, στον οποίο φέτος συμμετέχουν 63 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, τα Μουδανιά, την Ορεστιάδα, τον Πύργο, τη Σύρο και τα Χανιά διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

Τι θα γίνει στο Βόλο

Στον Βόλο και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β Βόλος) για πρώτη φορά θα γίνει η συνάντηση όλων των φίλων του βιβλίου. Σύμφωνa με το ΚΕΒΙΜΑΣΥ: “Συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, τυπογράφοι, βιβλιόφιλοι κ.ά., θα μπορέσουν όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το έργο τους και να δείξουν την δουλειά τους αλλά και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως να βρεθούν μεταξύ τους.
Η εκδήλωση στην πόλη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με ομιλίες συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών κ.ά. Παράλληλα οι συγγραφείς θα μπορούν να μιλήσουν με τους φίλους του βιβλίου για το έργο τους και να δείξουν τα βιβλία τους στη σάλα του βιβλιοπωλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος