Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Αγροδιατροφή στα Μετέωρα με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στα Μετέωρα εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας sus.agri.food, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης στα αγροδιατροφικά συστήματα.

Η συνάντηση φιλοξένησε διακεκριμένους επιστήμονες, τοπικούς παραγωγούς και εκπροσώπους φορέων, επιδιώκοντας τη διάδοση καλών πρακτικών και τη δημιουργία διαλόγου για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στον πρωτογενή τομέα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, και η Αντιπρύτανις, Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου, τόνισαν τη σημασία της σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος παρουσίασε τον τόνο Αλοννήσου ως πρότυπο βιώσιμης εκμετάλλευσης θαλάσσιων πόρων, ενώ ο Καθηγητής Νικόλαος Σολωμάκος ανέδειξε τη συμβολή των τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφική ταυτότητα και κατανάλωση.

Η Δρ. Ρένα Κωστή εμπλούτισε την παρουσίασή της με γευστική εμπειρία βασισμένη στο τοπικό τσίπουρο, ενώ ο παραγωγός κ. Τσίνας παρουσίασε το premium απόσταγμα Asclepius από Μοσχάτο Αμβούργου. Η κα Μαρία Αλιάγα ανέδειξε το παραδοσιακό γίδινο ξινόγαλα της Φάρμας Μετεώρων ως παράδειγμα αυθεντικής και βιώσιμης τοπικής παραγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος