ΕΚΑΒ Μαγνησίας: Ανεμβολίαστοι 15 από τους 65 εργαζόμενους – “Να πεισθούν και όχι να τιμωρηθούν” λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου

“Ναι” στον εμβολιασμό αλλά “όχι” στην υποχρεωτικότητά του και -πολύ περισσότερο- στην απειλή της αναστολής εργασίας, λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία. Όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εντάσσονται και αυτοί στις ομάδες υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τις κυρώσεις που συνεπάγεται τυχόν άρνησή τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης, τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι να πεισθούν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και όχι να εξαναγκαστούν και να τιμωρηθούν.

Αναφορικά με το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία, επισήμανε ότι αριθμεί 65 άτομα, εκ των οποίων 50 έχουν εμβολιαστεί και 15 παραμένουν ανεμβολίαστοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, καθώς οι 5 έχουν ήδη νοσήσει, οι 3 αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα και θέλουν να πειστούν πως ενδείκνυται ο εμβολιασμός για την περίπτωσή τους. Τέλος, υπάρχουν και 7 … εκ πεποιθήσεως αρνητές του εμβολιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, αν οι εργαζόμενοι αυτοί εμμείνουν στην άρνησή τους κι αν ισχύσει η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση για αναστολή εργασίας, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας, ακόμη κι αν οι θέσεις αυτές αναπληρωθούν με νέες προσλήψεις, με προσωπικό προερχόμενο από αποφοίτους ΙΕΚ -όπως ειπώθηκε- καθότι μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να εκπαιδευθούν θα πρέπει -σε τρεις μήνες- να αντικατασταθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος