Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Από τις 15/1 ζητούσε προστασία από τον πρώην σύζυγό της η 28χρονη- Το χρονικό

Στον απόηχο του άγριου φονικού που προκάλεσε ο 32χρονος σύζυγος και πατέρας ενός αγοριού 2,5 χρόνων, σε βάρος της πρώην συζύγου και του κουνιάδου του 28 και 30 ετών αντίστοιχα, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου στην Μακρινίτσα, εξακολουθούν να εγείρονται μια σειρά ερωτημάτων για το αν και κατά πόσο, μπορούσε να αποφευχθεί η σφαγή, που κυριολεκτικά προκάλεσε, με ένα μαχαίρι λάμας 25εκ. που κουβαλούσε πάνω του. Τα ερωτήματα αφορούν τις δημόσιες υπηρεσίες και δομές στις οποίες είχε καταφύγει η αδικοχαμένη γυναίκα, σύζυγος και μητέρα του αγοριού 2,5χρόνων, προκειμένου να προστατεύσει την ζωή της, του παιδιού της και των οικείων της, αφού το μένος του φερόμενου ως δράστη της τραγωδίας είχε εκδηλωθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και στον πατέρα των δυο νεκρών αδελφών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον περασμένο Οκτώβρη 2020 άρχισαν να γίνονται γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι, προβλήματα που η 28χρονη νεκρή σήμερα Κωνσταντίνα γνωστοποίησε και στην πατρική της οικογένεια.

Ο πατέρας της Κωνσταντίνας υποστήριξε στην κάμερα της ΕΡΤ1 ότι ο πρώην γαμπρός του ζήλευε παθολογικά την κόρη του και είχε φτάσει μέχρις στο σημείο να υποστηρίζει ότι το παιδί δεν είναι δικό του.

Όταν η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και παρά τις προσπάθειες της Κωνσταντίνας να πάρει κάποια βοήθεια και υποστήριξη ψυχολογική, αποφάσισε να πάρει το παιδί και να πάει να μείνει στην πατρική της οικογένεια, η οποία ζει στην Μακρινίτσα.

Αυτό συνέβη χρονικά τον Δεκέμβριο του 2020. Η άτυχη κοπέλα, σύζυγος και μητέρα, καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά και ότι ο σύζυγός της είναι εκτός ελέγχου, αφού την απειλεί ότι θα την σκοτώσει.

Το Γενάρη του 2021 (15/1/2021) και μετά από ένα επεισόδιο που γίνεται, η Κωνσταντίνα προσφεύγει στην Αστυνομία ζητώντας προστασία και παράλληλα υποβάλει αίτημα για την ακούσια νοσηλεία του συζύγου της.

Τον Μάρτιο του 2021 (11/3/2021) ο φερόμενος ως δράστης εξετάζεται από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκδίδει γνωμάτευση, η οποία κάνει για ανάγκη νοσηλείας από την στιγμή κατά την οποία αρνείται την χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή. Το έγγραφο της γνωμάτευσης αποστέλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Την 1η Απριλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, ο φερόμενος ως δράστης μεταβαίνει από το Βόλο στην Μακρινίτσα, μενόμενος και εξαπολύοντας απειλές κατά της ζωής της συζύγου του αλλά και της οικογένειάς της. Ο λεκτικός καυγάς και οι απειλές μετατρέπονται σε χειροδικία σε βάρος της συζύγου και του πεθερού του – τα σημεία από τον ξυλοδαρμό είναι ορατά ακόμα και σήμερα, αφού τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπo. Ειδοποιείται η Αστυνομία, η οποία συλλαμβάνει τον δράστη και τον αφήνει δυο ώρες αργότερα, ενώ η άτυχη Κωνσταντίνα καταθέτει αίτημα για περιοριστικά μέτρα. Στο μεταξύ το αίτημα της δολοφονημένης 28χρονης συζύγου, που είχε γίνει στην 15 Ιανουαρίου 2021 προς την Αστυνομία για προστασία και ακούσιο εγκλεισμό, δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Η εν διαστάσει σύζυγος και μητέρα του παιδιού του που απέκτησε από το γάμο της, που έγινε πριν 3 χρόνια (2019) με τον φερόμενο ως δράστη, δολοφονείται με ένα μαχαίρι μπροστά τα έκπληκτα και γεμάτα απόγνωση μάτια της μητέρας της και της γιαγιά της, ενώ ο πατέρας της μαζί με το μωρό της κλειδώνεται στον πάνω όροφο του σπιτιού για να προστατεύσει το μωρό.

Τρίτη 6 Απριλίου 2021 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση για τον ακούσιο εγκλεισμό και τα περιοριστικά μέτρα που ζητάει η δολοφονημένη σύζυγος και μητέρα. Μια συζήτηση που δεν έγινε ποτέ. Μέτρα που ουδέποτε ελήφθησαν για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή.

Αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, απολογείται μετά την προθεσμία που έλαβε ο φερόμενος ως δράστης, για τις δολοφονίες των δυο αδελφών. Για τις δολοφονίες της συζύγου και του κουνιάδου. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν την ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συρροή, της οπλοφορίας- οπλοχρησίας.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο συνήγορος του Δημήτριος Βούλγαρης, είναι γνωστή από προχθές Τρίτη, όταν προσήλθε στον Εισαγγελέα και Ανακριτή για να ζητήσει προθεσμία για απολογία και είναι αυτή την εξέταση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος