Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Τι ισχυρίζονται οι δικηγόροι και των δύο πλευρών (video)

“Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα τελέστηκαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”, δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου. “Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη μου” τονίζει ο συνήγορoς του φερόμενου ως δράστη Δημήτρης Βούλγαρης.

Παναγοπούλου: Απειλεί και τώρα που είναι κρατούμενος

“Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή, για  την οικογένεια η οποία έζησε και ζει εφιαλτικές καταστάσει,  που κάνεις συνάνθρωπός μας εύχομαι να μην τις βιώσει” τόνισε  μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” της ΕΡΤ, η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιάννα Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι  “προκύπτει ένα γενικότερο ζήτημα, στο κατά πόσο τις αξιόποινες συμπεριφορές η πολιτεία τις προλαμβάνει. Όταν έχουμε μία οικογένεια, η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, μία μητέρα – σύζυγο η οποία έχει ζητήσει δικαστική προστασία, έχει καταγράψει συγκεκριμένες συμπεριφορές, τις οποίες υφίστατο και βλέπουμε ότι δυστυχώς τα μέτρα και η δικαστική προστασία είναι πτωχή, λίγη, ελλιπής,  μπροστά σε αυτό που βιώνει αυτή η οικογένεια” .

“Έτσι λοιπόν, συνέχισε, “οδηγηθήκαμε σε ένα διπλό  φονικό και θα μπορούσαμε να έχουμε και περαιτέρω θύματα, γιατί και άλλα άτομα της οικογένειάς των δύο παιδιών είχαν βιώσει την κακοποιητική και επικίνδυνη συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου”.

Αναφερόμενη στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει επεσήμανε ότι “η θέση μας είναι ότι τέλεσε  όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή τις δύο ανθρωποκτονίες αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της γιαγιάς, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”.

Σημείωσε δε ότι ότι “ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά είναι πολύ διαφορετικό να λένε αν έχει ή όχι καταλογισμό της πράξης του. Καταλογισμός σημαίνει να μην γνωρίζω ότι η πράξη μου είναι άδικη, να μην αντιλαμβάνομαι τον άδικο χαρακτήρα της πράξης μου…Τέτοια περίπτωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, η δική μας θέση είναι ότι δεν υπάρχει. Βεβαίως δεν μπορεί από τη μία να ζητάει συγγνώμη δια μέσω του συνηγόρου του και από την άλλη να βγαίνει και να λέει, εγώ δεν καταλάβαινα τι έκανα, ενώ καταλάβαινε να πάρει το μαχαίρι και να πάει σαν τον χάρο που “βγήκε παγανιά’ μέσα στο σπίτι της οικογένειας ή να απειλεί και τώρα που  είναι κρατούμενος”.

Δημήτρης Βούλγαρης: Θα ζητήσω ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ο συνήγορός του φερόμενου ως δράστη, Δημήτρης Βούλγαρης μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” δήλωσε ότι την Παρασκευή θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του καθώς πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς ακόμα και του νοσοκομείου Βόλου

“Θα ήθελα να εκφράσω” είπε” τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση που έχω με την οικογένεια, καθώς ήμουν ο δικηγόρος του 32χρονου και της συζύγου του από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι και σήμερα. Είναι διπλή η λύπη μου για το θέμα αυτό. Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς ακόμα και του νοσοκομείου Βόλου. Η εισαγγελία είχε δεχτεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία τον Ιανουάριο μετά από αίτημα της συζύγου του, η οποία αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το νοσοκομείο. Δεν διατάχθηκε όμως ιατρική του παρακολούθηση, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία δεν τηρήθηκε. Για αυτό θεωρώ ότι είναι πρέπον και επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα το αιτηθούμε από τον κύριο ανακριτή για αυτό και ζητήσαμε προθεσμία”.

Ο δικηγόρος του 32χρονου πρόσθεσε επίσης ότι “ο πελάτης μου δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει και ισχυρίζεται ότι μπήκε μέσα στο σπίτι των πεθερικών του γιατί ήθελε να δει το παιδί του, που του απαγόρευσαν να επικοινωνήσει. Από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα . Το ιατρικό πιστοποιητικό συνοδεύει την αίτηση του εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και πως μετά την παρακολούθηση θα εξεταζόταν το γεγονός, αν έπρεπε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία ή όχι. Είναι θέμα ιατρικό, κατά πόσο θα έπρεπε εξαρχής να νοσηλευτεί . Αυτό θα το κρίνει και ο πραγματογνώμονας, ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση μετά το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που ζητάμε. Το τραγικό είναι ότι για την κατάσταση αυτή του Ιανουαρίου θα συζητούνταν σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Βόλου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η αίτηση του κ. εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία”.

Για το τραγικό περιστατικό, ο κ. Βούλγαρης, είπε ότι “ο δράστης δεν θυμάται ότι σκότωσε τα δύο αδέρφια. Ανέφερε ότι μπαίνοντας στο σπίτι γιατί ήθελε να δει το παιδί του συνάντησε την πεθερά του που δεν της έσωσε σημασία και στη συνέχεια έσπρωξε την 28χρονη στη σκάλα και πήγε να βρει το παιδί. Φεύγοντας από το σπίτι βρήκε τον αδερφό της γυναίκας του, τον οποίο έσπρωξε για να φύγει. Δεν θυμάται να χρησιμοποίησε μαχαίρι” για το οποίο δικηγόρος αναφέρει ότι “το είχε πάντα μαζί του από το καλοκαίρι γιατί φοβόταν ότι τον καταδίωκαν και το ήθελε για να προστατεύει τον εαυτό του”.

Γ. Βλάχος: Οι αστοχίες που οδηγήσαν στο διπλό φονικό στη Μακρινίτσα (video) – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος