Εφετείο Λάρισας: Διατήρησε την καταδίκη του 39χρονου για κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων στον Βόλο

Το Εφετείο Λάρισας επικύρωσε σήμερα, την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 39χρονου άνδρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σειρά περιστατικών κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων ζώων στον Βόλο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2024, όταν ο κατηγορούμενος συνελήφθη έπειτα από περιστατικό θανάτωσης αδέσποτης γάτας. Οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε στην ταυτοποίησή του και, λίγες ημέρες αργότερα, στη σύλληψή του. Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψαν στοιχεία που τον συνέδεσαν και με άλλα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων ζώων.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών για κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση ζώων, τόσο σε τετελεσμένες πράξεις όσο και σε απόπειρες, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα, αποφασίστηκε μέρος της ποινής, περίπου δύο έτη, να εκτιθεί στην ψυχιατρική δομή των φυλακών Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς έχει ήδη παραμείνει κρατούμενος για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Το Εφετείο αναγνώρισε στον 39χρονο το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα ψυχικής υγείας που τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί την εμπλοκή του σε συγκεκριμένες πράξεις θανάτωσης ζώων, μεταξύ των οποίων μια γάτα που θανατώθηκε με μαχαίρι και ένας σκύλος. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του αφορούσε συνολικά τη θανάτωση έξι ζώων και τον τραυματισμό ακόμη τριών.

Στην απολογία του είχε δηλώσει ότι δεν θυμάται με σαφήνεια τα περιστατικά, υποστηρίζοντας πως δεν θεωρεί τον εαυτό του βίαιο και πως αγαπά τα ζώα. Η υπερασπιστική του γραμμή βασίστηκε, μεταξύ άλλων, στην επίκληση σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος