Δυναμικό παρών συνταξιούχων Μαγνησίας

Στο συλλαλητήριο της Λάρισας

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, χαιρετίζουν τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του και πήραν μέρος στην αγωνιστική και δυναμική Πανθεσσαλική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα με τις διεκδικήσεις τους.

Ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, στην κεντρική ομιλία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «”φέρτε πίσω τα κλεμμένα με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα”. Αυτό είναι το κύριο σύνθημα συνάδελφοι των αγώνων μας, 35-40 χρόνια δουλειάς, ξενύχτια, μεροκάματα, στην οικοδομή, στα εργοστάσια και στα γραφεία δώσαμε τη ψυχή μας για αυτό το ένσημο. Τα πήραν οι βιομήχανοι, τα πήραν οι τραπεζίτες, τα πήραν οι απατεώνες και τώρα έρχονται να μας πούνε ότι τους χρωστάμε κιόλας. Αυτοί, οι βιομήχανοι με τα τσιράκια τους που κυβερνούν. Προσπαθούν να σπείρουν κοινωνικό αυτοματισμό, δεν φταίνε οι Κοσκοτάδες, δεν φταίνε αυτοί που κλέψανε, δεν φταίει το PSI, δεν φταίνε τα εκατομμύρια που έπαιξαν στο χρηματιστήριο, δεν φτάνει τόσα και τόσα που φάγανε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Φταίμε εμείς που καταθέσαμε τον ιδρώτα μας εμπιστευόμενοι το κράτος για να πάρουμε σύνταξη και το χειρότερο να μας φέρουν αντιμέτωπους με τα παιδιά μας, ότι τρώμε το μέλλον των παιδιών, ότι χρειάζονται δέκα εργαζόμενοι για να πληρώσουν έναν συνταξιούχο».

Χαρακτήρισε ως απάνθρωπη και φασιστική την παραπάνω πολιτική που «είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέει η Χρυσή Αυγή ότι για τα χάλια τις οικονομίας φταίνε οι ξένοι. Έτσι λένε και οι κυβερνώντες σήμερα, ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίνε οι συνταξιούχοι. Όχι κύριοι, φταίτε εσείς που είστε υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «σε μας λοιπόν πέφτει το βάρος που είμαστε εδώ σήμερα να μεταλαμπαδεύσουμε την ανάγκη απ’ άκρη σ’ άκρη της Θεσσαλίας, σ’ όλα τα χωριά ότι πρέπει να ξεσηκωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Εμείς λοιπόν δεν έχουμε το ίδιο δίκιο με τους απατεώνες, με τους εκμεταλλευτές, με τους τραπεζίτες, με τους μεγαλοκαναλάρχες, έχουμε το δίκιο του εργάτη και το έχουμε κάνει και σύνθημα ” νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”».

Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας με αφορμή το Αναπτυξιακό συνέδριο στις 10-11 Οκτώβρη στη Λάρισα. Τέλος, στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Βούλα Ευθυμίου, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, ο Αστέριος Τσούτσας, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας, ο Παναγιώτα Βασιλάκου, εκπρόσωπος Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Καρδίτσας, ο Ευάγγελος Καλύρας, γραμματέας συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, ο Θεόδωρος Καραγώγος, πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου Λάρισας, ο Διονύσης Σβορώνος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Ηλίας Ηλιόπουλος, μέλος της Ομοσπονδίας του Δημοσίου ΠΟΣΠ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ