Δρομολογείται από τον ΟΣΕ νέα σιδηροδρομική γραμμή Αλμυρού – Ν. Αγχιάλου – Αερινού

Την μελέτη για την κατασκευή μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει τις βιομηχανικές περιοχές της Μαγνησίας με το δίκτυο, αλλά και άλλες περιοχές που η σύνδεσή τους θα δημιουργήσει ισχυρή προστιθέμενη αξία, δρομολογεί ο ΟΣΕ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών της Μαγνησίας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου ανάπτυξης.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν δημόσια από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του ΟΣΕ, Σ. Πατέρα, στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021 που πραγματοποιήθηκε, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, πρόκειται για μία νέα γραμμή, επί της οποίας υπάρχει συνεργασία με τα στελέχη και τη διοίκηση του ΟΣΕ, που θα εστιάζει στη σύνδεση με το δίκτυο της βιομηχανικής περιοχής Αλμυρού, της πόλης του Αλμυρού, του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, της πόλης της Ν. Αγχιάλου και του χωριού Αερινό, όπου δρομολογείται και η αξιολόγηση της αξιοποίησης δημοτικού χώρου από την ΕΤΒΑ για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.
Παράλληλα, θα περιλαμβάνεται και η μελέτης της σύνδεσης της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου με το δίκτυο.
“Πρόκειται για ακόμα μία δομική παρέμβαση της Κυβέρνησης για τη Μαγνησία που, σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις όλη αυτή την περίοδο, διαμορφώνει ένα Αναπτυξιακό Δίκτυο Μαγνησίας -συνδέοντας το λιμάνι με όλες τις βιομηχανικές περιοχές και τα εν δυνάμει επιχειρηματικά πάρκα- που, με την ολοκλήρωσή του, θα δημιουργήσει ισχυρές συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας όλης της περιοχής. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρχουν άμεσα νέα και εξελίξεις”, επισημαίνει ο κ. Τριαντόπουλος.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος