Δράση του παραρτήματος Ρομά του Δήμου Καρδίτσας για την προστασία από την Covid-19

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τo Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας υλοποίησε δράση στον Οικισμό Ρομά Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της COVID-19.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κατ’οίκον ενημέρωση σε συνεργασία με τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά από τον ιατρό της Περιφέρειας κ. Κανελλόπουλο για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού των κατοίκων κατά της COVID-19 αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου. Παράλληλα, η δράση υποστηρίχθηκε από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με την ταυτόχρονη δειγματοληψία RAPID TEST. Τη δράση του Παραρτήματος Ρομά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφειάρχης Ν. Καρδίτσας, κ. Καραγιάννης , ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης, κ.  Θεοδωρόπουλος, ο κ. Πουτσιάκας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης και ο ιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Κανελλόπουλος.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ