Διοικητής Πυροσβεστικής Μαγνησίας: Σε καλό επίπεδο η πυρασφάλεια των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας (ηχητικό))

Χωρίς σοβαρά προβλήματα και γενικά με τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας, βρίσκονται πλέον οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας και των νησιών των Β. Σποράδων, ενώ η τελευταία φορά που κάποια διεύθυνση σχολείου πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας ήταν πριν 10 χρόνια περίπου, όπως επεσήμανε  ο Νίκος Ιερεμίας, Διοικητής ΠΥ Μαγνησίας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου.

Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, ουσιαστικά με την αξιοποίηση αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου οι δήμοι της Μαγνησίας προχώρησαν στην κάλυψη σοβαρών εκκρεμοτήτων σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών εντός των σχολείων και έτσι καλύφθηκαν ελλείψεις που είχαν εντοπιστεί σε παλαιότερες αυτοψίες και ελέγχους που είχε κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο η αγωνία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων είναι διάχυτη ιδιαίτερα όπου υπάρχουν λεβητοστάσια, στα οποία μπορεί να αποθηκεύονται και βιβλία.

Από το τραγικό ατύχημα με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ενός 11χρονου μαθητή στις Σέρρες όταν εκσφενδονίστηκε πόρτα από έκρηξη του λέβητα, μας χωρίζει ένας μήνας περίπου, και είναι απολύτως κατανοητό η σχολικη κοινότητα να ζητάει μεγιστοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των κανόνων και μέτρων πυρασφάλειας.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Διοικητή Πυροσβεστικής:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος