Δήμος Βόλου: Η νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου να “τρέξει” τις διαδικασίες για το Δικαστικό Μέγαρο

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου ζητά από τη νέα διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Βόλου, που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής, να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, όπως και τους υπόλοιπους φορείς. Ο δήμος αναφέρει έκανε ό,τι του αναλογούσε και απομένουν κάποιες διαδικασίες, “με τις εξελίξεις για την ανέγερση να προοιωνίζονται ιδιαίτερα θετικές».

Η ανακοίνωση του δήμου

“Με την ανάδειξη, την προσεχή Κυριακή, νέας διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, στην οποία και απευθύνουμε ευχές για επιτυχία στο έργο της, θεωρούμε αναγκαίο να επαναφέρουμε δημόσια το μείζον αίτημα της κοινωνίας του Βόλου για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, οι εξελίξεις για το οποίο άλλωστε προοιωνίζονται ιδιαίτερα θετικές.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου αυτού τόσο για τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ανέλαβαν πρωτοβουλίες πέραν των αρμοδιοτήτων τους, μη υπολογίζοντας το ενδεχόμενο πολιτικού κόστους που πιθανόν να προέκυπτε από κακόβουλες και λαϊκίστικες κριτικές που, άλλωστε, με τρόπο ανοίκειο δέχθηκαν, βάζοντας, κατά το κοινώς λεγόμενο “το τρένο στις ράγες”. Η παραδοχή της συμβολής του Δημάρχου, από τους συναρμόδιους υπουργούς είναι προς τούτο καταλυτική.

Πλέον η νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή, που θα προκύψει από τις εκλογές, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, μαζί με όλους τους άλλους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα και οι εναπομείνασες διαδικασίες προκειμένου ο Βόλος να αποκτήσει ένα σύγχρονο, και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο, όπως του αξίζει.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, θα παρακολουθούν την πορεία των διαδικασιών και αν απαιτηθεί η όποια βοηθητική παρέμβαση θα υπάρξει. Ωστόσο πλέον η βασική ευθύνη, και εύλογα, περνά στα χέρια όλων όσων θα ευεργετηθούν από την ανέγερση του νέου Μεγάρου και θα ασκήσουν το λειτούργημά τους μέσα σε αυτό , με συνθήκες ασφάλειας, υγιεινής και αξιοπρέπειας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ