Δήμος Βόλου: Γραφειοκρατία και συνδικαλιστικές έριδες εμποδίζουν το έργο του δικαστικού μεγάρου

Σε σημερινή ανακοίνωση του ο δήμος Βόλου αποδίδει ευθύνες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και σε συνδικαλιστικές έριδες, για το γεγονός ότι δεν προχωρά η υπόθεση του νέου δικαστικού μεγάρου. Επισημαίνει ότι εκείνος δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα, ενώ κατηγορεί τη νυν διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου ότι αντιμετωπίζει το θέμα με προκαταλήψεις και στεγανά, και τονίζει ότι μια νέα διοίκηση θα μπορούσε “να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή”.

Η ανακοίνωση του δήμου Βόλου

Παρά την δημοσίως εκφρασθείσα πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσουν γρήγορα και απρόσκοπτα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, το μείζον αυτό θέμα για την πόλη μας έχει βαλτώσει εξ αιτίας, ως πληροφορούμεθα, εμπλοκής του στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.
Η καθυστέρηση αυτή, όταν μάλιστα το έργο έχει εγκριθεί για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ΣΔΙΤ είναι αδικαιολόγητη και έτσι για μια ακόμη φορά η Δημοτική μας Αρχή υποχρεώνεται να παρέμβει και να επισημάνει προς όλους, όσοι έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα, την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του έργου αυτού, τόσο για την διασφάλιση της διαδικασίας απονομής της Δικαιοσύνης σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο υπό ασφαλείς, λειτουργικές και αξιοπρεπείς συνθήκες, προκειμένου να μην έχει την σημερινή τριτοκοσμική μορφή που προσομοιάζει σε δημόσιο…ουρητήριο, όσο και την αναβάθμιση της συνολικής λειτουργίας της πόλης.
Θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο ένα τόσο σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία θέμα να αποτελεί αντικείμενο ερίδων, προστριβών και αντιπαραθέσεων μεταξύ διαφόρων πολιτικών και συνδικαλιστικών παραγόντων, που υπονομεύουν την υλοποίησή του επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές, με ιδιοτελή, σε πολλές περιπτώσεις, κίνητρα.
Καλούμε, λοιπόν, όλους να συστρατευθούν και να ασκήσουν τις πιέσεις που απαιτούνται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να απεμπλακεί το έργο άμεσα. Βουλευτές, αυτοδιοίκηση, αλλά πρωτίστως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, Δικαστές, Δικηγόροι και Δικαστικοί υπάλληλοι να δράσουν από κοινού προκειμένου επιτέλους η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό, αντάξιο της ανάπτυξης και της προοπτικής της Δικαστικό μέγαρο. Οι εκλογές που έρχονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου μια νέα διοίκηση με ανοιχτούς ορίζοντες, φρέσκιες ιδέες και χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές, να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή.
Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πρωτοβουλία μας για την αναζήτηση λύσης για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, δεν εντάσσεται και φυσικά δεν υπαγορεύεται από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Η εμπλοκή μας απορρέει από το συνεχές ενδιαφέρον μας και μόνο για όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες, είτε είναι της αρμοδιότητάς μας, είτε όχι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος