Δήμος Βόλου: Κατά πλειοψηφία υπέρ της κατάθεσης 250.000 ευρώ ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Σε αντίθεση με την προτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να μην κατατεθεί ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, να μεταφέρει 250.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμά του σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιχειρηματολογώντας επί της θέσης αυτής, ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου υπενθύμισε ότι και πριν από δύο χρόνια είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο θέμα κι ενώ και τότε, η ΚΕΔΕ ήταν αντίθετη, αποφασίστηκε  να δοθεί ένα μέρος από τα διαθέσιμα του Δήμου και συγκεκριμένα το ποσό των 550.000 ευρώ, το οποίο – όπως είπε – παραμένει στην τράπεζα.

«Να βοηθήσουμε και εμείς την πατρίδα μας στη δύσκολη στιγμή που περνάει» επισήμανε ο κ. Θεοδώρου, προσθέτοντας πως  η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει επίσης πολύ καλύτερο επιτόκιο σε σχέση με άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου ανέρχονται στο ποσό των 19 εκ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν τα ποσά που αφορούν έργα του τεχνικού προγράμματος και τα λειτουργικά έξοδα, απομένουν περίπου 300.000 ευρώ.

Στην ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Θεολ. Διαμαντένια, γιατί, εφόσον είναι τόσο δελεαστικό το επιτόκιο, να μην μεταφέρει ο Δήμος Βόλου και το υπόλοιπο ποσό στον συγκεκριμένο λογαριασμό, ο κ. Θεοδώρου απάντησε πως υπάρχει όριο και δεν μπορούν να “τραβήξουν” χρήματα όποτε θέλουν.

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς από την πλευρά του, υποστήριξε  πως δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Φώτης Λαμπρινίδης επισήμανε ότι ήταν άλλα τα δεδομένα το 2015 και άλλα τα σημερινά.

«Το 2015 είχαμε μια καινούργια κυβέρνηση που έκανε τη δική της διαπραγμάτευση και είχε ανάγκη τα ταμειακά διαθέσιμα. Σήμερα η κυβέρνηση διατείνεται ότι υπάρχει ανάπτυξη και είναι διαφορετικό το πολιτικοοικονομικό κλίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου», Τέλης Δουλόπουλος παρατήρησε πως ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρήματα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του αναφορικά σε μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, σημειώνοντας ότι ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρήματα.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Νάνος, τόνισε προς τη δημοτική Αρχή ότι με την απόφασή της αυτή, «εκφράζει και στηρίζει το παλιό», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή κούρεμα των χρημάτων ή μετατροπή τους σε ομόλογα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος