Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ράμπες ΑμεΑ σε πολυσύχναστες ακτές

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο  Ν. Πηλίου και θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών για χρήση την καλοκαιρινή περίοδο, οι εργασίες τοποθέτησης ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλά Νερά, Άφησσο (Αμποβός), Καλλιφτέρη και Κορώπη.

Αποτελούνται από ξύλινους διαδρόμους που οδηγούν σε τηλεκινούμενους πτυσσόμενους μηχανισμούς ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ράμπες ΑμεΑ σε πολυσύχναστες ακτέςΟ καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσβασιμότητας, προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντας τα με ασφάλεια και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη των συγκεκριμένων πολιτών , καθώς και για την θαλασσοθεραπεία που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι με την πραγματοποίηση αυτού του έργου, οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως. Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος