Δήμαρχος Βόλου: Θα διατεθεί αίθουσα για την συναυλία για την Μικρασιατική Καταστροφή, αν γίνει δωρεάν

“Για τεχνικούς λόγους” ακύρωσε ο Δήμος Βόλου την συναυλία της Εστουδιαντίνας που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Νέας Ιωνίας, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, αφού πρόκειται για μια συναυλία επετειακή με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Με σημερινή του ανακοίνωση, ο δήμαρχος βόλου δηλώνει ότι θα διαθέσει αίθουσα, αν οι διοργανωτές δεσμευθούν ότι η συναυλία θα γίνει δωρεάν για το κοινό.

Η συναυλία διοργανώνεται από το μουσικό σύλλογο Ρυθμό, που αποτελείται από ορχήστρα και χορωδία  με την σύμπραξη της  χορωδίας Εστουδιαντίνα, που φέτος κλείνει 25 χρόνια δημιουργίας, από το  αθλητικό – προσφυγικό σωματείο της Νίκης Βόλου, από όλα τα προσφυγικά σωματεία της πόλης του Δήμου Βόλου και την συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Το  σωματείο Ρυθμός έκανε αίτηση στο Δήμο Βόλου, πήρε την ημερομηνία 24 Αυγούστου από την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Βόλου, όχι δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου, αλλά με πληρωμή στο Δήμο Βόλου και έτσι προχώρησε η προετοιμασία της συγκεκριμένης συναυλίας, όπου θα συμμετέχει η Μιμή Ντενίση ως ηθοποιός και τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός , η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιάννης Διονυσίου.

Πριν λίγες ημέρες ο διοργανωτής της συναυλίας, μουσικός σύλλογος Ρυθμός, έλαβε επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Βόλου , που τον ενημέρωνε ότι 24 Αυγούστου που έχουν νοικιάσει το θέατρο για την παραπάνω παραγωγή, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους που θα προκύψουν.

Η είδηση όπως ήταν φυσικό δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια, η οποία επιδεινώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι τελικά η συναυλία, αντί να γίνει στον φυσικό της χώρο, δηλαδή στην Νέα Ιωνία Βόλου, εκεί όπου εξακολουθεί να χτυπά η καρδιά των ξεριζωμένων της Σμύρνης,  θα γίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο μάλιστα διατίθεται δωρεάν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, κατόπιν αιτήματος των παραγωγών- διοργανωτών της συναυλίας.

Σήμερα και μετά από το πλήθος των ανακοινώσεων, παρεμβάσεις, διαμαρτυριών για την απόφαση του Δήμου Βόλου να ακυρώσει την συναυλία (δημοτικές κινήσεις, πολιτικά κόμματα, προσωπικότητες του πολιτισμού,κ.α), πριν λίγο έφτασε επίσημη απάντηση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, η οποία αναφέρει ότι:

Σε μια περίοδο που ο κόσμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καίγεται, οι αποτυχημένοι και περιθωριοποιημένοι από την ίδια την κοινωνία γνωστοί πολιτικάντηδες και λαϊκιστές, προσπαθούν να προκαλέσουν θόρυβο, με μια εξόφθαλμα στημένη, κατά τρόπο τραγικό, επιχείρηση. Επειδή οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους και δεν μας επιτρέπουν να ασχολούμαστε με τις επαγγελματικές αναζητήσεις διαφόρων καλλιτεχνών, μόλις ενημερώθηκα, μετά την επιστροφή μου λόγω διήμερης απουσίας, για τα όσα απίθανα και απίστευτα διακινούνται, δηλώνω: Η Δημοτική μας Αρχή που αποδεδειγμένα, με έργα και όχι λόγια και φτηνιάρικες “διακηρύξεις”, σέβεται και τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπως και όλων των συμπολιτών μας που έλκουν την καταγωγή τους από τις Χαμένες και Αλησμόνητες Πατρίδες, και διοργανώνει μέσα στον Σεπτέμβριο μια εβδομάδα πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων ΔΩΡΕΑΝ. Ακριβώς για να έχουν τη δυνατότητα όλοι, μα όλοι οι πολίτες, να αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού.  -Αν, ο συμπαθής σε μένα, Ανδρέας Κατσιγιάννης, με τους συνεργάτες του, έχουν την ίδια με μας πρόθεση, δεν έχει παρά να το δηλώσει δημόσια. Οτι δηλαδή θα δώσει τη συναυλία ΔΩΡΕΑΝ και όχι επ’ αμοιβή, τιμώντας επί της ουσίας την Μαύρη Επέτειο και τη μνήμη των θυμάτων και όχι την… τσέπη του. Σε αυτή την περίπτωση ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με το γραφείο μου και δεσμεύομαι ότι θα διαθέσω χώρο για να πραγματοποιηθεί η συναυλία, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο αυτή την εποχή. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν εξυπηρετούν παρά τις άθλιες, και γνωστές πια, πρακτικές και μεθοδεύσεις κομματόσκυλων και εκμεταλλευτών των συναισθημάτων του λαού για δικά τους ιδιοτελή και φτηνά συμφέροντα.

ΥΓ Αλήθεια από πότε οι κομματικές οργανώσεις, όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λειτουργούν σαν γραφεία μάνατζερ καλλιτεχνών;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος