Δίκτυο πεζοπορίας για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας

Για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ο Υφυπουργός Περιβαλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Αμυράς.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υφυπουργός εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: ΡΞΦΒ4653Π8-ΖΚΟ) με τίτλο: Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», στο πλαίσιο της δράσης «16851 – Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης», του άξονα «1.4 – Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» της Πράσινης Μετάβασης.
Όπως εξήγησε ο κ. Αμυράς στην κ. Μακρή, η παραπάνω πρωτοβουλία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί επιτρέπει στους δημόσιους φορείς και, κυρίως, στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού να αναπτύξουν δίκτυο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών, Διαδρομών Πεζοπορίας και Ποδηλασίας με τη δημιουργία, την αναβάθμιση, τη συμμόρφωση πλήρωσης κοινών κριτηρίων και την ενοποίηση των υφιστάμενων τοπικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και βελτίωσης των χώρων αναψυχής. Το έργο έχει ως στόχο να εντοπίσει, να χαρτογραφήσει και να αναδείξει διαδρομές κατάλληλες για πεζοπορία και ποδηλασία λαμβάνοντας υπόψη το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών. Νέες και υπάρχουσες διαδρομές και μονοπάτια θα συνδεθούν για να σχηματίσουν ένα ενοποιημένο Εθνικό Δίκτυο. Επιπλέον, οι χώροι ενδιάμεσης στάσης (χώροι αναψυχής) θα κατασκευαστούν με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες:
 την δημιουργία νέων μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας
 τον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, των υπό ένταξη περιοχών και
 την δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής, σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών των υπό ένταξη περιοχών.
Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης του Έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται σε 29.770.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συνοδεύονται από διαβιβαστικό έγγραφο, είτε ηλεκτρονικά είτε με αυτοπρόσωπη προσκόμιση αποσπώμενου δίσκου δεδομένων (USB memory stick) στο πρωτόκολλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Οι προτάσεις υποβάλλονται μέχρι την 31.03.23 και ώρα 18:00 μ.μ.
Η κ. Μακρή δήλωσε: «Ευχαριστώντας τον κ. Αμυρά για την ενημέρωση, τον συγχαίρω για την πρωτοβουλία και θα επικοινωνήσω με τους δημάρχους του Νομού Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος των περιοχών τους, το ενδιαφέρον ανθρωπογενές περιβάλλον και τα πολιτιστικά στοιχεία που το «ντύνουν» και, συνεπώς, να αξιοποιηθεί, ακόμη περισσότερο, το τουριστικό προϊόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος