ΔΕΥΑΜΒ: Προειδοποιεί την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Με άμεση προειδοποίηση για προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η ΔΕΥΑΜΒ στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, περί ανεπεξέργαστων λυμάτων και ύπαρξη βαρέων μετάλλων σε δείγματα που η ίδια συνέλεξε και απέστειλε για ανάλυση.

Παραλλάσσοντας μάλιστα, την επωνυμία της οργάνωσης από Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία σε “Περιβαλλοντική Υστεροβουλία” και χαρακτηρίζοντας τα μέλη της “γραφικά”, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Τόρης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθούμε με τα παραμύθια της Περιβαλλοντικής Υστεροβουλίας, οι εκπρόσωποι της οποίας είναι γνωστοί τόσο για την γραφικότητά τους, όσο και για το ότι έχουν προσπαθήσει άπειρες φορές να εμποδίσουν την ανάπτυξη της πόλης, αυτοδενόμενοι σε δέντρα και στύλους, είτε για να μην γίνει ο περιφερειακός, είτε για να μην εκτελεστεί το δίκτυο αποχέτευσης της Αγριάς.

Είναι γνωστοί επίσης για τα τερατώδη ψεύδη τους που τα διακινούν με περισπούδαστο ύφος. Στο παρελθόν με ψευδολογίες, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες (όπως είπαμε και πρόσφατα), αδίστακτοι και αποκλειστικά για τα 5 λεπτά δημοσιότητας, δεν δίστασαν να σύρουν στα δικαστήρια, ακόμα και την Κα Ευτυχία Διομή. Και όταν η πρόεδρος του τριμελούς στην αναγγελία της αθώωσης, προσέθεσε “σας ευχαριστούμε κα Διομή”, οι καταγγέλλοντες έκαναν το παγώνι, ξεχνώντας την συγγνώμη. Αυτοί είναι.

Για την ιστορία. Κανένα αγωγό δεν είδαν και πολύ περισσότερο δεν είδαν υγρό να ρέει. Βρήκαν μια επιφανειακή απόθεση κάποιου αποβλήτου (το οποίο δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιός το απόθεσε εκεί), πήραν “με τον ενδεδειγμένο τρόπο” δείγμα, δηλαδή κρυφά, χωρίς άδεια, χωρίς πιστοποίηση λήψης, χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης του δείγματος, το πήγαν σε ένα εργαστήριο με την ονομασία “αναβλύζων επεξεργασμένο αστικό απόβλητο” (η ορθογραφία δική τους) και παρουσιάζουν σήμερα αποτελέσματα, για να συκοφαντήσουν την ΔΕΥΑΜΒ, ότι ο βιολογικός δεν δουλεύει.

Η ΔΕΥΑΜΒ, πραγματοποιώντας εκσκαφή στο σημείο αυτό και 3 μέτρα κάτω από την επιφανειακή απόθεση (η οποία εξαφανίστηκε στην πρώτη τσαπιά), εντόπισε βλάβη του αγωγού (για την οποία έχουμε ενημερώσει αναλυτικά), από την οποία διέρρεε επεξεργασμένο λύμα.

Κανείς φορέας δεν διαπίστωσε ότι διέρρεε το υγρό που ισχυρίζεται η περιβαλλοντική υστεροβουλία. Εκτιμούμε ότι στους υπόπτους απόθεσης αυτού του υλικού, η υστεροβουλία είναι πρώτη στη σειρά, για να δημιουργήσει εκ του μηδενός ένα σόου, σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Δεδομένου ότι το επεξεργασμένο λύμα διατίθεται στον Ξηριά, απορούμε γιατί δεν πήραν δείγμα από εκεί, ώστε να τους φύγει η απορία για την λειτουργία του βιολογικού? Είναι προφανές ότι αυτό δεν βολεύει στη συκοφαντία.

ΥΓ. Ενημερώνουμε ότι κάθε εμφάνιση της περιβαλλοντικής υστεροβουλίας, κάθε δήλωση συνοδεύεται και από σωρεία ποινικών αδικημάτων. Θα είναι δυστυχείς, αν επέμβει η δικαιοσύνη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος