Δεσμεύσεις Μενδώνη για αποκατάσταση των ιστορικών γεφυριών Τσαγκαράδας και Παλαιοκάστρου

Στην επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του λιθόκτιστου τοξωτού γεφυριού της Τσαγκαράδας, που έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και αποτελεί σημείο αναφοράς του Πηλίου και θαύμα αρχιτεκτονικής, προχωρεί η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων μετά την κατάρρευση του γεφυριού, στις 11.2.2021. Την απάντηση αυτή έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, προκειμένου να ενταχθεί η εκτέλεση του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ανάλογη ερώτηση κατέθεσε ο  κ. Μεϊκόπουλος και αναφορικά με το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι στο Παλαιόκαστρο Αγίου Βλασίου που έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, το οποίο εξαιτίας διάβρωσης χρήζει άμεσων παρεμβάσεων.

Για το γεφύρι αυτό, η υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων θα διενεργήσει αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης αποκατάστασής του.

«Ελπίζουμε η απάντηση αυτή να αποτελεί πολιτική δέσμευση εκ μέρους της κ. Μενδώνη και να μη μείνει υπόσχεση και αόριστη μετάθεση για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις ενέργειες του Υπουργείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος