Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

Κάλεσμα προς τους πολίτες του Βόλου, που στήριξαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, να πράξουν το ίδιο και σε αυτές, της 25ης Ιουνίου, ώστε να εκλεγεί και πάλι βουλευτής στο Νομό, απηύθυνε από τον Βόλο, ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα, στην παραλία της πόλης.

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έγινε ένα βήμα, αλλά το θετικό αυτό βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!». 

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την βεβαιότητα, πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

​«Το ερώτημα είναι εμείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι νέοι και οι νέες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε; Θα αποδεχτούμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα 350 προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το 2026, για να εκταμιεύονται οι δόσεις του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ; Θα πληρώσουμε ξανά εμείς τα δάνειά τους και το ζεστό χρήμα που θα πάρουν οι όμιλοι για τις μπίζνες τους; Θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα μιας νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης; Θα ανεχτούμε νέα φοροληστεία, περικοπές στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» που επιβάλλει η ΕΕ;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

Ο ίδιος καταφέρθηκε τόσο εναντίον της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι να γελάει κανείς και με την προσπάθειά του, να παρουσιαστούν ως θιασώτες της «πιο δίκαιης» φορολογίας. Καταφέρθηκε όμως και εναντίον του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «φόρτωσε στον λαό ένα τσουβάλι φόρους ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και ψήφισε κάθε πιθανή και απίθανη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου»

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

​«Καμία «κρυφή ατζέντα» φορολόγησης δεν υπάρχει, λοιπόν. Η συνέχιση της φοροληστείας στον λαό είναι δεδομένη, με βάση τις κοινές τους δεσμεύσεις που αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Και ας αφήσουν την κοροϊδία με τα λεγόμενα “υπερκέρδη” 7 – 8 εταιρειών που, δήθεν, θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή που, δήθεν, έχει ήδη φορολογήσει η ΝΔ. Μιλάνε για 7 εταιρείες για να αφήσουν εκτός συζήτησης τα κέρδη των 150 εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρηματικών ομίλων, που αύξησαν πέρυσι τα κέρδη τους κατά 303%.

​Γι’ αυτό, λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ένα, για να ανακουφιστεί ο λαός από τους φόρους, προϋπόθεση είναι να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο. Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΚΚΕ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στην εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG, υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο λιμάνι του Βόλου, λέγοντας πως τα σχέδια αυτά έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένα το λαό της πόλης. 

«Οι δηλώσεις των υποστηρικτών της, ότι η επένδυση LNG θα φέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, είναι το «δόλωμα» για να αποδεχτούν μια εγκατάσταση, από την οποία οι μόνοι, που θα βγουν κερδισμένοι, είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και οι εφοπλιστές, ιδιαίτερα οι Έλληνες, που κατέχουν ένα μεγάλο ποσοστό των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου παγκοσμίως.

Για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ που θέλουν να κερδίσουν τον ενεργειακό πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας το ρωσικό φυσικό αέριο. Αυτό το σχέδιο στηρίζει και η ελληνική άρχουσα τάξη, που συμμετέχει στον ενεργειακό πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ για να αναβαθμίσει τη θέση της και ταυτόχρονα υλοποιεί τις κατευθύνσεις της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος. 

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

​Τι έχει να κερδίσει όμως ο λαός της περιοχής; Γιατί να επωμιστεί τους πολλαπλούς κινδύνους της συγκεκριμένης επένδυσης; Κινδύνους πραγματικούς και όχι υποθετικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εγκαταστάσεις LNG υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά τα βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης, ενώ αυτό που προβλέπεται είναι η ίδια η εταιρία να ελέγχει τον εαυτό της» δήλωσε χαρακτηριστικά.

​Αναφορά έκανε ακόμη, στο θέμα της ΑΓΕΤ, λέγοντας πως «θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν εξοργιστικό, να μας παριστάνουν τους ευαίσθητους για το περιβάλλον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τετραπλασίασαν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο του οργανικού άνθρακα στα καυσαέρια των τσιμεντοκλιβάνων, προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο Βόλο».

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

                                                                                                                                                                   

Ο ΓΓ του Ο ΚΚΕ έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη.

Όσοι το τολμήσατε, κάντε το ξανά. Είδατε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και όσοι το σκεφτήκατε και διστάσατε, έχετε άλλη μια ευκαιρία για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Την επιλογή της δύναμης, του αγώνα και της ελπίδας για τον λαό».

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος