Δ. Κολυνδρίνη: Να δοθούν πλωτά μέσα για τη μεταφορά μηχανημάτων και πυροσβεστικών στα νησιά

Κατεπείγουσα επιστολή για διάθεση πλωτού μέσου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που θα επικρατήσουν την Παρασκευή 6-8-2021 στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στα Υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Άμυνας και στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών στα νησιά είναι περιορισμένα, η αντιπεριφερειάρχης ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταστάθμευσης πλωτού μέσου, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει τόσο μηχανήματα έργου για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ’ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ είναι κατηγορίας 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) ή 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για τις Βόρειες Σποράδες.

Όπως επισημαίνει η κ. Κολυνδρίνη, τo αίτημα αυτό καθίσταται εξαιρετικά επείγον, τόσο λόγω της πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες τουριστών που τα επισκέπτονται , όσο και των συμπερασμάτων που προέκυψαν μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (δυστοκία μετάβασης οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στις Β. Σποράδες).
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος