Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με το Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά τις πλημμύρες

Συσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο Βόλου είχε σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, με αντικείμενο το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Βόλου και με την παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων και του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, αναλύθηκαν όλες οι δράσεις και οι κινήσεις που έγιναν από την πρώτη στιγμή από το Δήμο Βόλου, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη ΔΕΥΑΜΒ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από παρεμβάσεις που δρομολογούνται για αποκαταστάσεις την επόμενη περίοδο.

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με το Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά τις πλημμύρες

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο πεδίο έχουμε αναπτύξει άμεση και γόνιμη συνεργασία με το Δήμο Βόλου όσον αφορά την ενεργοποίηση του πλαισίου στήριξης και αποκατάστασης μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη του Βόλου στις 14 Αυγούστου. Άμεσα, λοιπόν, ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι επιτροπές, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για τη στήριξη των πληγέντων.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με το Δήμο Βόλου, έχει ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα του δήμου, καθώς και οι ανάγκες για ενίσχυση των υποδομών και των δικτύων που θα επιτρέψουν την ανταπόκριση αυτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την κλιματική κρίση. Η κλιματική κρίση αποτελεί, δυστυχώς, τη νέα δυσάρεστη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Νέα δεδομένα που έχουν καταστήσει την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων – όπως αυτό που έπληξε το Βόλο – πιο πιθανή από ότι στο παρελθόν, άλλα και πιο σφοδρή από ότι στο παρελθόν. Συνεπώς, σε αυτά τα νέα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν τα δίκτυα και οι υποδομές για τη διαχείριση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων. Και αυτό θα γίνει την επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και με την αντίστοιχη έκτακτη χρηματοδότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος