Χρ. Τριαντόπουλος: Στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας έργα των Δήμων Ν. Πηλίου και Σκοπέλου

Δύο Δήμοι της Μαγνησίας, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος Σκοπέλου, εντάσσονται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως προκύπτει από την ορθή επανάληψη -ως προς τον Προϋπολογισμό και τους Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα- της κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εν λόγω απόφασης ανέρχεται σε 156,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για τα δύο έργα που αφορούν τη Μαγνησία ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ (2,8 εκατ. ευρώ έκαστο).
Το έργο του Δήμου Σκοπέλου αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και την εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού διαβάσεων και συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων, εξοπλισμού φωτιστικών σωμάτων και βραχιόνων για τη βελτίωση του οδοφωτισμού του υφιστάμενου δικτύου. Η συγκεκριμένη προμήθεια εξοπλισμού και η υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών θα συμβάλει τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στη βελτίωση του γενικότερου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών του νησιού.
Το έργο του Δήμου Νοτίου Πηλίου αφορά στη βελτίωση οδικής ασφάλειας και αποτελείται από δύο υποέργα: Το υποέργο 1 «Κατασκευή μίνι κυκλικών κόμβων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου» (προϋπολογισμού 750.000 ευρώ) αφορά σε κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων σε εισόδους, μετά από προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το υποέργο 2 «Προμήθεια υλικών για βελτίωση ασφάλειας οδικού δικτύου Δήμου Νοτίου Πηλίου» (προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ) περιλαμβάνει προμήθεια οικοδομικών υλικών και εξοπλισμού με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 104 σημεία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Δύο Δήμοι της Μαγνησίας εντάσσονται -μετά και την ορθή επανάληψη της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης- στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Δράσης ‘Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο’, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι και κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ (2,8 εκατ. ευρώ έκαστος) για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια προς όφελος τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύχθηκε όλη αυτή την περίοδο με το Υπουργείο Εσωτερικών και δη με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.
Άλλωστε, κατά την επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο των εγκαινίων του δρόμου Λεφοκάστρου-Καλάμου, είχαμε συζητήσει και είχε ανακοινωθεί η πρόοδος για το προτεινόμενο έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την τελευταία περίοδο, η στενή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και με το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών έφερε καρπούς και το προτεινόμενο έργο για το Νότιο Πήλιο εντάχθηκε στο πρόγραμμα, μαζί με αυτό για τη Σκόπελο.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την υλοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, με τη Μαγνησία να είναι πάντα μια από τις περιοχές της χώρας που συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα αυτά. Θερμές ευχαριστίες στους Αναπληρωτές Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και -ιδιαιτέρως- στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Και, φυσικά, συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μαγνησίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος