Χρ. Τριαντόπουλος: Ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας – Σε δυο έτη ολοκληρώθηκε έργο 57 εκατ. ευρώ

Στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Σκιάθου, στα επίσημα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας που πραγματοποίησε ο ΑΔΜΗΕ, συμμετείχε σήμερα, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από τις 11 Ιουλίου, καλύπτοντας με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Σκιάθο και τις Βόρειες Σποράδες συνολικά.

Η νέα υποδομή εγκαινιάστηκε από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνο Μανουσάκη, ενώ παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θεόδωρος Τζούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιος Μάνος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Το έργο:

Η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας συνιστά ένα έργο υψηλών τεχνικών απαιτήσεων και υλοποιήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 57 εκατ. ευρώ. Στην πλευρά της Σκιάθου, η διασύνδεση περιλαμβάνει έναν υπερσύγχρονο Υποσταθμό 150 kV τεχνολογίας κλειστού τύπου (GIS), ενώ τα καλώδια υψηλής τάσης, που εγκαταστάθηκαν στο νησί είναι πλήρως υπογειοποιημένα, με στόχο την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής και οπτικής όχλησης.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου έργου είναι ότι το υποβρύχιο καλώδιο είναι θαμμένο καθ’ όλη την υποθαλάσσια όδευσή του μήκους 29 χλμ., σε βάθη έως και 300 μ. διασφαλίζοντας την προστασία του από εξωγενείς παράγοντες. Στην πλευρά της Εύβοιας, ο ΑΔΜΗΕ αναβάθμισε τον υφιστάμενο Υποσταθμό Μαντουδίου, ενώ κατασκεύασε 30 χλμ. νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας θα θωρακίσει την τροφοδότηση των βορείων Σποράδων με ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις συνθήκες, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απώλειας ηλεκτρικής ισχύος σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων ή αυξημένης ζήτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα σημαντικό έργο υποδομής για τις Βόρειες Σποράδες, τον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης στη Σκιάθο και την ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας. Ένα έργο από τον ΑΔΜΗΕ κόστους 57 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια, και παρά τους περιορισμούς και τις δύσκολες συνθήκες που είχαν τα χρόνια αυτά. Ένα έργο, υπό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου που σήμερα βρέθηκε για τα εγκαίνια στη Σκιάθο, με τη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Σκιάθου και όλων των εμπλεκομένων. Ένα σημαντικό έργο υποδομής στη Μαγνησία, το οποίο ήδη συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική των Βορείων Σποράδων, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους. Η ηλεκτρική διασύνδεση, λοιπόν, Σκιάθου-Εύβοιας, ένα έργο που ολοκληρώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα -και παρά τα εμπόδια της πανδημίας-, λειτουργεί από τον Ιούλιο. Εξασφαλίζει ήδη την απρόσκοπτη και ασφαλή ενεργειακή τροφοδότηση όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και των Βορείων Σποράδων γενικότερα, καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση λόγω της τουριστικής περιόδου και ενισχύοντας συνολικά το αναπτυξιακό δυναμικό των νησιών της Μαγνησίας. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση, η διασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας για τα νησιά των Βορείων Σποράδων αποκτά μία νέα, βαρύνουσα σημασία. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ και σε όλους για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. Ενός ακόμα έργου υποδομής για τη Μαγνησία κατά την περίοδο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος