Αρνητικός στη Μονάδα LNG στον Παγασητικό ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

Τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχ. Μιτζικό, επισκέφθηκε σήμερα, στο Γραφείο του, τριμελής Συντονιστική Επιτροπή κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «Οι κ.κ. Μουτσινάς, Γεραμπίνης και Κολοβός ενημέρωσαν τον κ. Μιτζικό για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα επιφέρει στον Παγασητικό Κόλπο ενδεχόμενη εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG.

Ο Δήμαρχος  Νοτίου Πηλίου τόνισε πως ο Δήμος είναι αρνητικός στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG και πως η θέση αυτή είναι σε απόλυτη ταύτιση με της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι το θέμα θα τεθεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ και  ενημέρωσε πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι μέλος του World Coastal Forum  για την προστασία των ακτογραμμών.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είπαν πως θα συσταθεί Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού Κόλπου, χαρακτήρισαν πολύ σοβαρό το θέμα  εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG σε μια κλειστή θάλασσα όπως ο Παγασητικός και πως σύσσωμος ο Νομός Μαγνησίας θα πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος