Απάντηση του Δήμου Βόλου στο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατοίκων στην εγκατάσταση υγροποιημένου αερίου

Η δημοτική αρχή Βόλου απαντώντας στο ψήφισμα των κατοίκων του Σωρού κατά της κατασκευής σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, σημειώνει  τα εξής:

“Κατ’ αρχάς συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες όλων των πολιτών που έχουν να κάνουν με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βεβαίως της απόλυτης τήρησης των κανόνων ασφάλειας στη λειτουργία κάθε εγκατάστασης και φυσικά αυτό αφορά και την συγκεκριμένη. Περιμένουμε, ωστόσο, να ενημερωθούμε πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τους κανόνες ασφάλειας πριν εκφράσουμε την τελική μας άποψη. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι από θέση αρχής είμαστε θετικοί σε κάθε επένδυση που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, υπό την ρητή και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση να τηρούνται απαρέγκλιτα οι προαναφερόμενοι όροι, για τους οποίους δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε υποχώρηση ή έκπτωση. Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές άδειες, και αυτό είναι ξεκάθαρο, θα εκδοθούν από την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση. Ο Δήμος εκ της ισχύουσας Νομοθεσίας ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης έχει στην όλη διαδικασία αδειοδοτήσεων. Ωστόσο καθιστούμε σαφές ότι παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του θέματος και κύριο και αποκλειστικό μέλημά μας είναι να διασφαλιστούν τα ζητήματα ασφαλείας των πολιτών και προστασίας του Περιβάλλοντος. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτά παραβιάζονται η αντίδρασή μας με κάθε θεμιτό και πρόσφορο τρόπο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη”.

Το Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου εξέδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής Σωρός του Δήμου Βόλου, οι οποίοι εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για την υγεία τους από μια τέτοια εγκατάσταση πλεισίον κατοικημένης περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος