Απάντηση στους παραιτηθέντες

Από το Δ.Σ. των Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας

Η πλειοψηφούσα σύμβουλος και τα υπόλοιπα μέλη Καρυά Ελένη, Καπνογιάννης Κώστας, Μπακάλης Παύλος, Τσαρούχας Γιάννης σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρονται στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν για νέο διοικητικό συμβούλιο των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας, αλλά και στα όσα ισχυρίζονται μέλη της άλλης παράταξης, τα οποία δήλωσαν παραίτηση, ζητώντας επανάληψη των εκλογών. “Απευθυνόμαστε στους εκατοντάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του σωματείου μας, της ‘’Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας’’, ανεξάρτητα ποιο ψηφοδέλτιο ψήφισαν σ΄ αυτές.

Πιστεύουμε ότι η τόσο μεγάλη συμμετοχή είναι αποτέλεσμα των τεράστιων προβλημάτων που μας φόρτωσε και μας φορτώνει συνέχεια η πολιτική των κυβερνήσεων και της ανάγκης όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε, ανεξάρτητα από τι πιστεύουμε και τι ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές. Όλοι ζούμε τις άγριες περικοπές των συντάξεων, των παροχών υγείας, τις αυξήσεις των εισφορών, των φόρων κλπ και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε ενωμένοι.

Στα τρία προηγούμενα χρόνια η παράταξή μας, κινήθηκε σ΄ αυτή την κατεύθυνση, χωρίς δισταγμούς και υποχωρήσεις.

Παρ΄ ότι ήμασταν μειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο (3 από τους 7 συμβούλους) δεν το βάλαμε κάτω, δεν υποχωρήσαμε, δε συμβιβαστήκαμε με τις δυσκολίες. Παρά τα τεράστια προβλήματα που μας δημιουργούσε η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, βάλαμε όλες τις δυνάμεις μας και πιέζαμε να λειτουργεί όσο γινότανε το όργανο, να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τα προβλήματα και τους καλούσαμε να συμμετέχουν στο σωματείο και στις κινητοποιήσεις που γινόταν από την Ομοσπονδία και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (Σ.Ε.Α.) ή τα ταξικά σωματεία στο νομό μας.

Αυτή τη στάση, συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι εκτιμήσατε και μας βγάλατε πρώτη δύναμη και μας δώσατε την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Με μεγαλύτερη ευθύνη, διάθεση και πείσμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να δικαιώσουμε την επιλογή σας.

Απορούμε όμως με τη στάση της απερχόμενης πλειοψηφίας, που μόλις είδε το αποτέλεσμα ‘’εξαφανίστηκε’’ κυριολεκτικά. Ο απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στα επίμονα τηλεφωνήματα του πλειοψηφούντος συμβούλου για συνεννόηση για τη συνεδρίαση συγκρότησης του νέου Δ.Σ. και αντί αυτού έδωσε στον Τύπο ένα κείμενο με τις υπογραφές όλων των υποψηφίων του ψηφοδελτίου τους, (δεκαεννιά συνάδελφοι), στο οποίο λένε ότι παραιτούνται από μέλη του Δ.Σ και τα λοιπά όργανα.

Κατά πρώτον με βάση τα αποτελέσματα στο Δ.Σ. εκλέγονται τρείς και άλλοι τρείς στα υπόλοιπα όργανα και όχι δεκαεννιά και ακόμα δεν ανάλαβε κανείς κάτι για να παραιτηθεί.

Κατά δεύτερο να τους θυμίσουμε, για να το μάθουν και όλοι οι συνάδελφοι, ότι αυτοί ήταν η πλειοψηφία στο Δ.Σ, αυτοί οργάνωσαν τις εκλογές, αυτοί είχαν και την πλειοψηφία στην Εφορευτική Επιτροπή που τις έκανε. Αν κάτι πήγε στραβά, όπως λένε, αυτοί έχουν την απόλυτη ευθύνη και το καταλαβαίνουμε όλοι. Και κάτι ακόμα: η ένσταση υποβλήθηκε όταν είδαν απο το αποτέλεσμα ότι χάνουν την πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα κρατήσουμε ξεκάθαρη στάση υπέρ των συμφερόντων όλων των συνταξιούχων συναδέλφων, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και καλούμε τους εκλεγέντες συναδέλφους Νταραρά Παύλο, Ντούρλια Αφροδίτη και Θυμιάκο Νικόλαο την 03/11/2017 στις 18.00 m.m. το απόγευμα για τη συγκρότηση σε όργανο του Διοικητικού Συμβουλίου που εξέλεξαν οι 437 συνάδελφοι τιμώντας μας με την ψήφο τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ