Ανάπλαση της πλατείας Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Γερμανικών στην Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 528.500,80 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που περιλαμβάνει:
– το έργο της ανάπλαση της πλατείας και τη δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους και
– την προμήθεια εξοπλισμού
Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

« Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε ακόμη ένα δημόσιο χώρο στην πόλη του Βόλου και αποδίδουμε στους πολίτες ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, ένα ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ και νέα παιδική χαρά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει τις πόλεις με την εποχή και προσφέρει πράσινους, προσβάσιμους σε όλους και σύγχρονους κοινόχρηστους χώρους που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων στα αστικά κέντρα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Στοιχεία του έργου
Το έργο περιλαμβάνονει :
-διαμόρφωση του χώρου της πλατείας σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από όλες τις ηλικιακές ομάδες και διαμόρφωση των πεζοδρομίων περιμετρικά του Ο.Τ. ώστε να είναι εύκολη η κίνηση σε αυτά από όλους.
– δημιουργία νέας παιδικής χαράς, κατάλληλης για όλα τα παιδιά
– αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του κοινοχρήστου χώρου της πόλης ώστε να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ψυχαγωγίας και δραστηριότητας όλων, παιδιών και ενηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος