Ανάδειξη και συντήρηση 21 μονοπατιών μήκους 122 χλμ στον Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Τη συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση 21 πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 122 χιλιομέτρων στον Δήμο Βόλου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. O Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου ΕΑΠ Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στη Μαγνησία, συντηρούμε και αναδεικνύουμε 21 περιπατητικές διαδρομές, προσφέροντας στους λάτρεις της πεζοπορίας ασφαλή και δημιουργική διέξοδο από την καθημερινότητα, μέσα στη φύση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  «Ο περιπατητικός  τουρισμός  αποτελεί τη δημοφιλέστερη μορφή αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου και μια ήπια μορφή άθλησης  που ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους, κάθε ηλικίας.   Ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των ανθρώπων που τους ενώνει το κοινό πάθος για την πεζοπορία, προστατεύουμε το περιβάλλον, δημιουργούμε ένα ασφαλές, βατό  περιπατητικό δίκτυο 122 χιλιομέτρων. Με κάθε έργο που χρηματοδοτούμε, δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης, φέρνουμε χρήμα στην  τοπική, πραγματική οικονομία, συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο κ. Αγοραστός.

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε ένα δίκτυο 21 διαδρομών, συνολικού μήκους 122 χιλιομέτρων, στον Δήμο Βόλου. Οι διαδρομές αποτελούνται από 65 χιλιόμετρα μονοπατιών, 31 χιλιόμετρα χωματόδρομου και 26 επιστρωμένων δρόμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος