Αναδεικνύεται το ιστορικό Ελληνομουσείο Ζαγοράς και αποδίδεται στην κοινωνία

Πρόκειται για το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας Ρήγας Βελεστινλής

Την ανάδειξη ενός ιστορικού κτιρίου του Πηλίου, του μοναδικού Ελληνομουσείο Ζαγοράς, το σχολείο όπου φοίτησε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ρήγας Βελεστινλής, διασφαλίζει η ένταξη του έργου επισκευής και αποκατάστασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ και η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για την Δημοτική Αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου“, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, “το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κτιριακού ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος”.

Χρηματοδοτήσαμε μια εξαιρετική μελέτη ακριβώς για να διασώσουμε με σεβασμό και μεγάλη προσοχή ένα σπάνιο κτίριο πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να αναδείξουμε την μοναδική σημασία του στη διαμόρφωση της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Έχουμε προτεραιοποιήσει και ενισχύουμε στοχευμένα την πλούσια πολιτιστική κληρονομικά της περιοχής μας όχι μόνο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού – πολιτιστικού προϊόντος αλλά πρωτίστως για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα.

Στον προγραμματισμό μας και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, οι βουλευτές και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, βρίσκονται αρωγοί των προσπαθειών και τα αποτελέσματα των συνεργειών είναι εμφανή σε όλους τους τομείς, παρά τις δυσκολίες με τις απανωτές κρίσεις (δημοσιονομική, υγειονομική, ενεργειακή κ.α.) που πλήττουν την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στην οποία συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέταξε το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 540.000 ευρώ, δρομολογώντας την υλοποίησή του σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής άποψης πρότυπα και υλικά εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, καθώς και όλες τις υποδείξεις των υπηρεσιών από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία στον τομέα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων.

Η υλοποίηση της Πράξης έχει μελετηθεί βάσει των πιο σύγχρονων προσεγγίσεων περιβαλλοντικής προστασίας έργων αποκατάστασης κτιρίων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Αποδίδουμε, καταλήγει ο κ. Κουτσάφτης, στην τοπική κοινωνία και στις επόμενες γενιές, ένα έργο με έντονο ιστορικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ζαγορά και τη Μαγνησία.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος