Αλόννησος: Εντυπωσιακός ο απολογισμός για τη θερινή περίοδο

Αυξημένες κατά 70,63% ήταν οι ακτοπλοϊκές αφίξεις στην Αλόννησο, για το διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2021 σε σύγκριση με το 2020, ενώ έφτασε στο πολύ σημαντικό 84,44% των αφίξεων του 2019. Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτη είναι και η επίδοση των κατάπλων στην Αλόννησο που ανήλθαν στους 640 για το ίδιο διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2019 και 43,28% σε σχέση με το 2020.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου απολογισμού δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου για το τρέχον έτος που έγινε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021. Για προληπτικούς λόγους, η παρουσίαση είχε «υβριδική» μορφή καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά για την παρακολούθηση εξ’ αποστάσεως από εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αναλύθηκαν όλοι οι σύγχρονοι τρόποι προβολής που ενεργοποίησε ο Δήμος Αλοννήσου με τη βοήθεια εταιρίας εξειδικευμένων τουριστικών συμβούλων για την αποτελεσματική προβολή του προορισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπό τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Δεκάδες πρωτοβουλίες, δημοσιογραφικές αποστολές, αναρίθμητα δημοσιεύματα από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και  διαδικτυακές παρουσιάσεις συνέθεσαν τη δέσμη στοχευμένων ενεργειών τουριστικής προβολής της Αλοννήσου. «Παρά τους περιορισμούς λόγω Covid-19, υλοποιήσαμε με τη βοήθεια των κατοίκων, των επαγγελματιών του νησιού και των τοπικών φορέων έναν πολύ μεγάλο αριθμό δράσεων από την αρχή του έτους, χωρίς να σταματήσουμε ούτε στιγμή», επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Μαρία Αγάλλου.

«Οι πολυετείς προσπάθειες του Δήμου σε θέματα τουρισμού, ανάπτυξης, προσβασιμότητας και προβολής αποδίδουν καρπούς. Ακόμη και αν οι δυσκολίες πολλαπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορονοϊό να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολος «αντίπαλος» και για το μέλλον, κατορθώσαμε μέσα από αλλεπάλληλες δράσεις και έργα η Αλόννησος να διαφοροποιηθεί και να πρωτοπορήσει στην Ελλάδα και επιπλέον να «τραβήξει» ξανά και ξανά τα βλέμματα διεθνώς. Οι επιδόσεις της Αλοννήσου σε μία τόσο δύσκολη σεζόν είναι μία νίκη των ντόπιων και των επαγγελματιών του τουρισμού και φυσικά μία ηθική ανταμοιβή της συστηματικής πορείας του Δήμου από το 2010», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που ευχαριστεί από καρδιάς τους κατοίκους, την τουριστική κοινότητα του νησιού και τον Δήμο, αιρετούς και προσωπικό, για τον αγώνα και τη στήριξη τους στις άοκνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος